Politika

SD poručile: Usvojiti što prije primjenjiv zakon o švajcarskim francima

Kako su naveli, to se mora izvesti na način da sve njegove odredbe budu pravno valjane i primjenjljive, kako ne bismo dosli u situaciju u kojoj smo se zatekli nakon usvajanja važećeg zakona, koji se u značajnim djelovima ne primjenjuje. 

“Zakon koji je bio u skupštinskoj proceduri na jučerašnjoj sjednici nije dobio potrebnu većinu prisutnih poslanika, zbog neprihvatanja svih sugestija od strane Centralne banke, ali i nedovoljno dobre koordinacuje među političkim partijama unutar Parlamenta, kao i između Parlamenta, Centralne banke i Ministarstva finansija. Vjerujemo da u Parlamentu postoji apsolutno raspoloženje da se trajno riješi ovaj problem”, kažu Socijaldemokrate.

Prema njihovim riječima, preduslov za to je da u taj zakon budu doslovno unijeti prijedlozi Centralne banke Crne Gore, koja će i da vrši nadzor nad njegovom primjenom. 

“Socijaldemokrate Crne Gore su među prvima vidjele potrebu ispravljanja nepravde učinjene od strane pomenute banke prema klijentima koji su uzeli kredite u švajcarakim francima. Aktivnim učešćem na radnim tijelima, plenarnim raspravama, brojnim javnim nastupima, ali i neposrednim komunikacijom sa predstavnicima udruženja korisnika ovih kredita, značajno su doprinijeli da se ovaj problem aktuelizuje, te stvorili klimu za njegovim kvalitetnim i trajnim rješavanjem”, zaključili su iz ove partije.

Send this to a friend