Politika

SDP bez kandidata za Vladu: Prednost potpisnicima sporazuma

Na sjednici GO te partije saopšteno je da je utemeljenjem Parlamentarnog dijaloga politika SDP kreirala model koji je stabilizovao političke prilike u Crnoj Gori i u petomjesečnom predsjedavanju lidera Ranka Krivokapića doveo do Sporazuma o prelaznoj Vladi izbornog povjerenja, “uprkos početnim protivljenjima najjačih političkih subjekata”.

Istaknuto je da je SDP, napuštajući Vladu Crne Gore, jasno pokazala da želi pomoći zajedništvu građanske opozicije u pokušaju kontrole redovnih parlamentarnih izbora 2016.

“Vođen tim temeljnim državnim interesom, SDP daje prednost potpisnicima i zainteresovanim političkim subjektima da ostvare učešće u Prelaznoj Vladi”, istaknuto je na sjednici.

GO SDP je poručio da će partija nastaviti da daje politički i ukupan dorinos ostvarivanju Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore koristeći svoj kadrovski potencijal i, kako je rečeno, ogromno iskustvo u državim poslovima kako bi građani Crne Gore ostvarili svoje osnovno ustavno pravo da izaberu vlast koja će im biti odgovorna.

Send this to a friend