Politika

SDP Kolašin: DPS pokazao da su partija destrukcije!

„Kada su na vlasti destrukciju vrše ekonomsko-socijalnom poharom i zarobljavanjem institucija, a kada su opozicija kao u Kolašinu, pokušajem rušenja institucija i izazivanjem nestabilnosti. DPS je prijetnja stabilnosti i kada je u vlasti i kada je u opoziciji“, istakao je Zeković.

Umjesto da pošalje odbornike na sjednicu, dodaje on, DPS šalje svoje aktiviste ispred Skupštine da prave nemire. 

„Neodgovorno. Nijesu umjeli da budu vlast, ne umiju da budu ni opozicija. Slušajući naloge svojih mentora iz Grupe birača ponovo su se odlučili za bježanje iz Skupštine i vrijeđanje građana Kolašina“, kazao je Zeković.

Za razliku od njih, ističe Zeković,  SDP je kada je bila opozicija, poštovala legitimno izabranu vlast i na institucionalan način opoziciono djelovala, čak i kada je ta „vlast pljačkala milione od građana koji se danas vraćaju, i koje mi zajedno sa građanima danas vraćamo“.

U nedjelju se obilježava Dan Opštine, a ne Dan vlasti, poručuju Demokrate.

„ Ali, za neke od vas ne postoje ni država, ni opština ukoliko vi nijeste na vlasti i od toga nemate koristi. Morate prihvatiti da opština i država pripadaju svima. Svima! Onima koji su za i onima koji su protiv vlasti. Pripada svim građanima, a ne samo članovima organizovane kriminalne grupe. Opština pripada i vama koji ste zadužili milione, jednako kao i građanima koji će svakog mjeseca narednih 15 godina vraćati po 50.000 eura vaših dugova. Jednako pripada đacima koji kreću u školu, kao i vama i vašim mentorima, koji ste jeli na račun građana i za pola dana trošili i više nego sto koštaju knjige za sve đake prvake. I da ne zaboravim: Opet nijeste uspjeli da nađete nekoga ko bi se potpisao ispod vašeg saopstenja. To najbolje govori o njegovom kvalitetu i panici u vašim redovima. Izgleda da je većinu vas ipak stid. I to je dobro“, zaključio je Zeković u reagovanju.

Send this to a friend