Politika

SDP Kolašin: Neumjesno da Medenica govori o ugledu i politici partije

Podsjećamo, odbornik SDP u Skupštini opštine Kolašin Nikola Medenica istupio je danas iz te stranke, navodeći da je već izvjesno vrijeme kroz nekoordinisano istupanje i nejasne odluke, često donešene mimo partijskih organa, došlo do potpune dezorijentisanosti članstva i simpatizera. 

Tim povodom, u OO SDP-a Kolašin kažu da je neumjesno da o dvadesetogodišnjem ugledu i o politici koju je Socijaldemokratska partija vodila više od dvije decenije govori onaj ko je stranci pristupio juče, “imajući u vidu da je ona svoju politiku i ugled stvarala upravo boreći se protiv politike koju je Nikola Medenica tada predstavljao”. 

“Napominjemo da je Medenica u prethodnom periodu bio član Grupe građana, od čije politike Kolašin još uvijek ne uspijevada se oporavi i koja je uzrok “ozbiljne društveno-ekonomskesituacije” koju on tek danas primjećuje. Podsjećamo Medenicu da ovakva situacija ne traje “više od godinu dan anakon lokalnih izbora i promjena u izvršnoj vlasti”, već traje mnogo duže, zahvaljujući politici kojoj je i sam pripadao i koja je bila u očiglednoj suprotnosti sa idejom socijaldemokratije, za koju pak Medenica tvrdi da joj je suštinski oduvijek pripadao. Zbog toga je Medinica trebalo da ode iz SDP-a bez iznošenja neistina na račun onih koji su ga, uprkos svemu što je ranije radio prihvatili na prijateljski način”, navedeno je u reagovanju OO SDP Kolašin.

Šta je bio motiv za ovaj potez, u SDP-u kažu da će građani Kolašina i Crne Gore zaključiti nakon što se završi konkurs u AD “Aerodromi CG”.

“Tada ćemo zajedno moći procijeniti da li nečija ideologija ima veze sa iznenadnim potrebama tog preduzeća za biologom. Uz nadu da će na crnogorske aerodrome kao biolog privući što više “gvozdenih ptica” želimo mu ličnu sreću i uspjehu budućem radu”, poručuju u OO SDP Kolašin.

Send this to a friend