Politika

SDP: Ostanak Brajovića i Lazovića na ministarskim mjestima baca sjenku na legitimitet Vlade

Podsjećamo da su prije dva dana Brajović i Lazović saopštili da napuštaju partiju jer je GO odbor SDP-a odbio da njihovu Platformu za očuvanje jedinstva partije. Nakon toga lider partije Krivokapić je kazao da očekuje od dijela koji je izašao iz partije da vrati mandate. Danas je iz SDP-a ponovo pozivaju Brajovića i Lazovića da vrate ministarske mandate, jer “danas ne predstavljaju nikoga, osim samih sebe i možda one koji ih ovih dana brane u javnosti.” 

“Pozivamo gubitnike sa Kongresa  Ivana Brajovića i Vujicu Lazovića da umjesto obmanjivanja javnosti učine jedini politički odgovoran i elementarno častan potez i vrate ministarske mandate SDP-u”, ističe se u saopštenju SDP-a dostavljenog medijima.

U SDP-u ističu da ministri u Vladi nijesu iskaz volje građana, jer građani na izborima ne biraju ministre, već su iskaz većine u parlamentu koji ih bira. 

“Ova dva ministra, jasno je, nemaju podršku većine u parlamentu, a nemaju podršku ni partije koju su nakon poraza na Kongresu napustili.  Glavni odbor SDP, a ne bilo koje druge partije, predložio ih je na ministarske funkcije. Stoga, danas ne predstavljaju nikoga, osim samih sebe i možda one koji ih ovih dana brane u javnosti”, naglasili su u SDP-u. 

Prema njihovim riječima ostanak na otetim funkcijama bi bilo klasično uzurpiranje i zloupotreba koja baca sjenku na legitimitet same Vlade u presudnom trenutku za NATO integracije Crne Gore. 

“Ukoliko to ne urade javnost veoma dobro zna kako se zovu oni koji raspolažu sa tuđim, koji neće da vrate nešto za što znaju da nije njihovo. Poseban problem je što bi takvi ljudi sjedjeli u Vladi kao ministri a ministar bi, u demokratskom društvu, trebalo da bude neko, makar elementarno, etički nesporan”, stoji u saopštenju.

Kakos u naveli javnosti je nakon posljednih dešavanja postalo i do kraja jasno da je pozadina nedavnih procesa u SDP bilo samo jedno – pokušaj preuzimanja,  a potom i pokušaj rušenja SDP po tuđem nalogu i za tuđi račun. 

“Ovaj neuspjeli „Informer projekat“  pokazao je pravo lice i prave namjere  posrnulih pojedinaca, koji nakon poraza na Kongresu nijesu imali ni minimum kapaciteta da se za svoje stavove bore u statutarno dozvoljenim okvirima SDP, već danas iskazuju jasnu namjeru da otimaju od partije od koje su svih ovih godina, upravo oni najviše dobili. S druge strane, kao i devedesetih godina prošlog vijeka, pokazala se sva čvrstina, nepolokebljivost i nepotkupljivost ogromne većine u SDP, spremnih da budu, hrabri, svoji i vode nezavisnu politiku”, zaključuju u SDP-u. 

Send this to a friend