Politika

SDP: Politički Iznogud DPS ljut što je izgubio povjerenje građana Kolašina

“Besmislice navedene u saopštenjima DPS-a ne zavrjeđuju odgovor, ali naši sugrađani koji su vam prije godinu i po dana dali podršku zaslužuju. Birači su vas osudili zbog višemilionske štete i rasipništva i poslali u opoziciju. To podrzumijeva da se kao opozicioni odbornici borite za interese građana, a ne da slušajući mentore iz Grupe birača bojkotujete državne institucije i pokušavate zaustaviti rješavanje problema koje ste napravili”, kazala je Kršikapa.  

Naglašava da DPS besmisleno kritikuje to što se zbog petogodišnje blokade budžeta ne izmiruju dugovi, uključujući i zarade, koje su oni napravili.

“Kada se dugovi koje ste napravili, uprkos vašim brojnim opstrukcijama, izmire vi i to kritikujete. Kada se krediti koje ste podizali za finansiranje rasipništva po kamatnoj stopi od 11 odstp refinansiraju po kamatnoj stopi 4,5 odsto vi i to kritikujete kao novo zaduživanje. Kada govorite o mladima, sportistima, studentima koji će prvi put imati pomoć iz budžeta pitam vas, koliko je samo za vrijeme vaše vladavine, figurativno i bukvalno, „pojedeno“ stipendija za naše najbolje studente, učenike, sportiste”, ističe Kršikapa.

Nepotrebno je, dodaje on, više navoditi brojčane pokazatelje štete koju su napravili.

“Politički Iznogudi će ostati ljuti zbog činjenice da su izgubili povjerenje građana i nikakva dobrobit Kolašina ih ne može utješiti. Politički Iznogudi su vidno nezadovoljni dinamikom kojom rješavamo probleme koje su oni napravili. Oni su, valjda, mnogo brže uništavali nego što mi uspijevamo da popravimo što opet nije istina. Za godinu dana sanirali smo većinu štete koju ste vi pravili punih osam godina”, poručila je Kršikapa.

Ona se osvrnula i na optužbe da je lokalna vlast izgubila kompas.

“To vam izgleda zbog činjenice da se rukovodimo javnim dobrom i kada to nije naš lični i partijski interes. To je vama potpuno nerazumljivo. Kompas kojim se vi upravljete uvijek pokazuje gdje je lični interes. Zbog toga ste spremni da izgubite sve drugo, ali nećete kompas koji pokazuje gdje su vam lične privilegije. I da ne propustimo, opet ste “zaboravili” da se potpišete. Znamo da nije lako i da vam je neprijatno, ali kao dugogodišnja sportistkinja navikla na fer igru i hrabrost da se stane na crtu, moram da primijetim ovaj kukavičluk. Najbolje vam odgovaraju građani koji se čitajući vaša nepotpisana saopštenja u nevjerici pitaju je li moguće da vi to pišete!?”, zaključila je Kršikapa.

Send this to a friend