Politika

Sekulović: Kotor svjedoči o tijesnim vezama kriminala i djelova vlasti

“Umjesto da država ima kontrolu nad organizovanim kriminalom, što od nas traži i EU, zahvaljujući ovoj vlasti i ispreplijetanosti organizovanih kriminalnih grupa sa djelovima vlasti i djelovima policije na primjeru Kotora se vidi da organizovani kriminal u pravom smislu riječi kontroliše život u jednom od najljepših gradova na Mediteranu”, smatra on.

Grad pod zaštitom UNESCO-a postao je, ističe Sekulović, simbol stanja u Crnoj Gori i slika o tome kako se mijenjalo društvo za proteklih dvadeset i pet godina.

“Došli smo u apsurdnu poziciju da kod nas organizovani kriminal ima svoje gradove i svoju državu. Ta porazna činjenica sama po sebi govori zašto je neophodno hitno mijenjati stanje u Crnoj Gori”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, samo jake, nezavisne i profesionalne državne institucije mogu da poraze organizovani kriminal. Da bismo imali takve institucije, naglašava Sekulović, moramo imati odgovornu vlast, “što znači da nam treba sposobna, nekorumpirana i depolitizovana policija”.

“Crnoj Gori treba isto takvo tužilaštvo i sudstvo. Građanski pokret URA uložiće svu svoju snagu u uvođenje reda u Crnoj Gori i u istinsku vladavinu zakona, kako bi se nepogrešivo znalo gdje je kome mjesto”, poručio je Sekulović.

Send this to a friend