Politika

Šešelj sprema listu za izbore u Crnoj Gori

“Gdje god je NATO čizma i gdje odlučuju Vašington, Berlin i Brisel, Vojislav Šešelj mora da traži dozvolu za ulazak. Time i na ovu okupiranu teritoriju, koja se zove Crna Gora, a koja je za nas uvijek srpska, zabranjen je ulazak Šešelju”, kaže Mirčić.

On potvrđuje da je i otvaranje stranačke kancelarije u cilju priprema za crnogorske parlamentarne izbore. Ističe da je to minimum za funkcionisanje bilo koje političke partije.

“Izbori su dodatni razlog što je SRS privatno riješila pitanje stranačkih prostorija. Privatno, jer nema razumijevanja kada je u pitanju SRS, bilo da je riječ o vlasti na lokalnom, ili državnom nivou. Potpuno je vlast izgubila iz vida šta je politička stabilnost, a ona podrazumijeva i da stranke imaju prostorije gdje će se okupljati aktivisti. U suprotnom, aktivisti SRS-a će sa simpatizerima morati da se okupljaju na ulici, koja nikome nije donijela dobro”, ističe funkcioner radikala.

Mirčić podsjeća i da je SRS učestvovala na svim dosadašnjim izborima u Crnoj Gori. Očekuje da će SRS na oktobarskim izborima u Crnoj Gori ostvariti rezultat koji će omogućiti njeno učešće u parlamentranom životu. Objašnjava da je SRS u protekloj deceniji bila izložena jako velikim udarima, što se,kako kaže, odrazilo i na funkcionisanje stranke i njenu organizaciju.

“To se pogotovo desilo u Crnoj Gori. Mi smatramo da je sada prilika za izlazak SRS iz vanparlamentarnog statusa i u Crnoj Gori, pošto smo postali parlamentarna stranka u Srbiji. To nije zanemarljiva činjenica i siguran sam da će to svakako znati da cijene i procijene i birači u Crnoj Gori. Nama je to sada prioritet, da vidimo kako da SRS uđe u Skupštinu Crne Gore”, naglašava Mirčić.

Upitan da li će povratak Šešelja na scenu i njegovo političko djelovanje biti “vjetar u leđa” i radikalima u Crnoj Gori za izborni rezultat koji će ih uvesti u parlament, Mirčić ističe prevashodni značaj aktivista SRS.

Najavljuje pomoć crnogorskim radikalima od stranačkih kolega iz “svih srpskih zemalja u izbornoj kampanji”. Sudeći prema njegovoj najavi, očekuje se i Šešeljev dolazak u Crnu Goru na jedan od promotivnih skupova radikala tokom predizborne kampanje.

“Pomoć Vojislava Šešelja kao pojedinca je, pritom, i te kako značajna. On će se, ako mu dozvole ulazak u Crnu Goru, aktivno uključiti u kampanju”, najavio je potpredsjednik SRS-a.

Mirčić ističe da će SRS pred crnogorske birače izaći sa jasnim i prepoznatljivim patriotskim programom.

“Naš program predviđa da Crna Gora konačno postane demokratska država u kojoj će parlament imati najznačajniju ulogu. Država, u kojoj će Vlada na osnovu programa i svojih’ aktivnosti nastojati da izvuče Crnu Goru iz dužničkog ropstva, iz ovog nepodnošljivog stanja porobljenosti i vazalstva”, zaključio je Mirčić. 

Send this to a friend