Politika

SL uputila protestna pisma ambasadama SAD-u i Hrvatskoj: Evo zašta ste krivi

“Vaša administracija, samo Vi, odgovorni ste za pogrom 250.000 Srba sa prostora Republike Srpske Krajine i likvidaciju, u roku od 48 sati, nekoliko hiljada žena, staraca i djece. Nismo zaboravili da ste nas Vi bombardovali 1999. godine i da ste nam ubijali braću u Republici Srpskoj 1995. godine”, navodi se u pismu SL upućenoj Ambasadi SAD-a u Podgorici.

Ističu da SAD nijesu samo za to krive.

“Isključivo Vi, a ne neko drugi, odgovorni ste za formiranje ‘A’ tima u Crnoj Gori koji je razbio zajedničku državu sa Srbijom i priznao Kosovo. Vi, a ne neko drugi, formirali ste tim ‘B’ koji treba da pomogne timu ‘A’ kako bi sve nas u Crnoj Gori i formalno okupirali i uveli u NATO, odnosno ponizili do kraja, do besmisla”, kazali su u SL.

Naglašavaju da to nije njihovo nagađanje.

“To je stav Vaših dojučerašnjih piona i saradnika koji danas javno priznaju da ste im nametali Ranka Krivokapića za lidera. Vi, a ne neko drugi, spremate Srbima u Crnoj Gori isti scenario kao Srbima i Hrvatskoj i zato ste, na preporuku Nacionalnog demokratskog insitututa i “preko kreveta” razbili Srpsku narodnu stranku kako se niko ne bi suprotstavio incitucionalnom plišanom etničkom čišćenju Srba u Crnoj Gori koje ste Vi osmislili”, kazali su u SL.

U pismu ambasadi Hrvatske u Podgorici, SL ističe da nema tih dobrosusjedskih odnosa i evropskog puta zbog koga će im biti oprošten Jasenovac i genocid u Republici Srpskoj Krajini.

“Ko Vas god u ime Srba, čašćava srceparajućim evrounijatskim i atlantskim floskulama “pomirenja”, laže Vas. Države nastanu i nestanu, ili budu okupirane kao Republika Srpska Krajina. Zato i proslavljate nešto što će trajati samo dok traje američka dominacija. Vi ste bili samo izvođači radova, uradili ste ono što najbolje umijete”, poručuju u SL.

Send this to a friend