Politika

Slovačka će i dalje promovisati Crnu Goru kao dobar primjer u regionu i šire

Premijer je čestitao ambasadoru Hlobenju stupanje na dužnost, uz uvjerenje da će tokom njegovog mandata odnosi između dvije prijateljske zemlje nastaviti da se kontinuirano razvijaju, na obostrano zadovoljstvo i u duhu dosadašnje kvalitetne saradnje.

U tom smislu je posebno istakao ulogu i zahvalio na doprinosu i ukupnoj podršci slovačke Vlade i njene diplomatije u afirmaciji Crne Gore, njene evropske i evroatlantske budućnosti.

Ambasador Hlobenj je zahvalio na prijemu i prenio spremnost da pruži puni doprinos daljem razvoju utemeljenih odnosa između Crne Gore i Slovačke, uz punu podršku progresu naše zemlje u EU i NATO integracijama.

“Slovačka će i dalje promovisati Crnu Goru kao dobar primjer u regionu i šire“, rekao je ambasador Hlobenj, uz konstataciju da će Slovačka od 1. jula ove godine, po prvi put od prijema u EU, preuzeti predsjedavanje Unijom.

Zajednički je ocijenjeno da političko i međudržavno prijateljstvo i razuđenu agendu bilateralnih odnosa potrebno dodatno ojačati dinamiziranjem ekonomske saradnje.

Send this to a friend