Politika

SNP: Čelnici vlasti u Ulcinju doveli su građane do bijede i siromaštva

Kako su kazali, koalicija koja je na vlasti u Ulcinju nije u stanju da vodi opštinu ka prosperitetu i napretku, na djelu je potpuna politička kriza i paraliza institucija, a građani sve više osjećaju posljedice te pogubne politike.

Jedini pokretački motiv čelnicima vladajuće koalicije u Ulcinju je lični interes, a razlog bavljenja politikom je njena zloupotreba u cilju razvoja privatnog biznisa. Funkcije u opštini zanimaju ih tek toliko da ih iskoriste za poslovne pogodnosti koje ne bi imali da nijesu na njima”, smatraju u SNP-u.

Oni tvrde da su vladajući čelnici kada su dolazili na vlast molili Ulcinjane da budu strpljivi, jer će „teći med i mlijeko“, obećali mnogo i svašta, a nijesu ispunili ništa.

“Mandat su započeli kukanjem na prethodnike za „promašene projekte“, dugove i lopovluk, a u isto vrijeme kupovali automobile, zaposlili 100 partijskih „poslušnika“ i sve vrijeme kukaju na krizu i na ljude koji su vodili grad prije njih. Lične kalkulacije su stavili u prvi plan i nametnuli nove nikad viđene modele političkog djelovanja. U svojoj  bahatosti troše i vrijeme i novac građana Ulcinja. Bezbrižni i pored toga što za svog mandata nijesu ništa uradili i što nemaju nijednu ideju i cilj”, konstatuju u ovoj partiji. 

Prewma njihovim tvrdnjama, rezultati politike lokalne vlasti su toliko porazni da se slični primjeri ne mogu naći nadaleko, a teško je privući strane investitore i ulagače i vratiti povjerenje ljudi koji bi trebali da ulože u Ulcinj.

“Svima je postalo jasno da je ova vlast tu kako bi zadovoljila svoje lične interese i da ona svojom bezidejnom politikom vodi najprosperitetniji grad u Crnoj Gori stranputicom. Tajni dogovori, postizborne kombinacije, do krajnosti su kompromitovali one koji su na čelu grada. Potrebno je mnogo znanja,vremena, rada, energije, saradnje, ali smo sigurni da postavljeni cilj -stići do Ulcinja u kome se bolje živi, može biti ostvaren. Izaći na put koji vodi do boljeg života u Ulcinju podrazumijeva teške i velike korake sa mnogo raskrsnica koje se uspješno moraju riješiti i mnogo malih koraka za koje, takođe, nemamo prava na grešku. Pošten odnos prema građanima i transparentnost svake vrste moraju biti apsolutni manir vladanja”, zaključili su iz SNP-u.

 

Send this to a friend