Politika

SNP Pljevlja: Krupa da prestane sa diskriminacijom i mobingom

Onu ga pozivaju i da prestane da se kiti tuđim perjem u cilju sopstvene medijske promocije.

“Parkovski mobilijar, ugovoren i sa plaćenim svim obavezama, isplaniran prije par godina, poslužio je Krupi da se medijski promoviše i pokuša prikazati kao osvjedočeni humanista i veliki pregalac za dobro građana Pljevalja. Ovim je pomenuti gospodin upravo pokazao da mu politička pripadnost ne dozvoljava da realno prihvati činjenice na koje nije mogao uticati. „Teško onome ko se kiti tuđim perjem“ je krilatica koju je narod iskovao i koja se potvrdila bezbroj puta”, navode iz SNP-a.

Njemu je, kako dodaju, dovoljan razlog za medijsku promociju bilo angažovanje radnika „Čistoće“ da postave parkovski mobilijar, da lično pozove predstavnike svih medija, neke od njih poveze službenim vozilom koje on vozi kako bi svoju direktorsku promociju učinio što uspješnijom, uz odabranu lokaciju za realizaciju svoje zamisli.

“Tom prilikom, on preuze i obavezu, ne da će uredno i pravovremeno čistiti taj prostor i odvoziti smeće, što mu je u nadležnosti, već da će učiniti sve, kao da se radi o predsjedniku Opštine, za poboljšanje uslova života građana, a posebno mladih iz tog dijela grada”, navode iz SNP-a.

Oni predlažu direktoru da odmah preda službeno vozilo na upravljanje vozaču–profesionalcu, jer sam za taj posao nije kvalifikovan.

“Predlažemo da pod hitno ukloni plastove sijena i koliko-toliko uredi staro muslimansko groblje, pokosi već osušenu travu u kasarni oko Akademskog centra, trougao između dvije jednosmjerne ulice iza zgrade Crvenog krsta i još brojne javne travnate površine, jer je sasušena trava potencijalna opasnost za izbijanje požara i ruži izgled urbane sredine. Predlažemo da posveti pažnju jezerima na Breznici kako ne bi zjapila prazna i kvarila izgled parka, da prestane sa političkom diskriminacijom i mobingom što je uveo kao svakodnevnu praksu u preduzeću”, navode iz SNP-a.

Takođe mu predlažu, da u saradnji sa predsjednikom Odbora direktora, poništi nezakonitu i nestatutarnu Odluku o izmjeni Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u sektoru finansija u kojoj su izvršene izmjene samo da bi uslove ispunjavali dvojica radnika koje je on doveo što predstavlja klasičan primjer nepotizma i prijema u stalni radni odnos po političkoj pripadnosti, što je u suprotnosti sa njegovom izjavom da u administrciji ima viška radne snage.

Takođe mu predlažu i da ispita efekat prijema sezonske radne snage u Zelenilu.

“Ukoliko je Krupa završio inspektorsko-policijske poslove ulazeći u nadležnost drugih organa, dobro bi bilo da napokon uzme u ruke Program rada DOO „Čistoća“ za 2015. godinu, a posebno program sa kojim je konkurisao i koji je nazvao studijom i receptom za rješavanje svih problema čistoće u ovom gradu i šire i otpočne sa njihovom realizacijom. Takođe, dobro bi bilo da što prije preispita Odluku odbor direktora o sniženju plata zaposlenima i povećanju iste pojedincima koji su u njegovoj i milosti predsjednika Odbora direktora”, poručuju iz SNP-a.

Kako dodaju, direktor bi trebalo da ostavi video nadzor i prislušne aparate da se malo ohlade, i da slobodno izađe u grad da ga vide radnici i građani.

“I da ne zaboravimo ono cvijeće koje ste platili blizu 5.000 eura, a nijeste bili spremni da isto uzgajate u staklenicima i plasteniku, ne zaboravite zaliti, jer vam je za sada to jedino sa čime ističete svoje pregalaštvo”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

 

Send this to a friend