Politika

SNP: Postupili smo mudro što smo se pojavili na protestu

„Posebno je istaknuto da je SNP i trebalo ovako da postupi, jer je nastala iz velikog narodnog pokreta 1998. godine i samim tim nikada nije bila, niti će biti protiv organizacije ozbiljne, jasno definisane i odlučne akcije iskazivanja nezadovoljstva politikom Vlade Crne Gore“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Na sjednici je donijeto nekoliko zaključaka od kojih je prvi da Odbor daje punu podršku članovima i rukovodstvu Odbora SNP Glavnog grada, kao i predsjedniku partije Srđanu Miliću, potpredsjednici Danijeli Pavićević i šefu Kluba poslanika Aleksandru Damjanoviću – kako su se odnijeli prema zaključcima Glavnog odbora i načinu odnosa prema protestima ispred Skupštine Crne Gore.

„U narednom periodu potrebno je sprovoditi stalnu zaštitu partije, njenog programa, članova, odbornika, poslanika i rukovodstva od sve češćih, neosnovanih napada političkih protivnika. Još jednom podržavamo zaključke Glavnog odbora SNP kada su u pitanju protesti ispred Skupštine Crne Gore, a predlažemo rukovodstvu partije da što hitnije realizuje ideju o osnivanju sopstvenog glasila“, istakli su u SNP-u.

Navodi se i da je ta partija fokusirana na ono što tišti običnog građanina Podgorice, te ukazuju na potrebu unapređenja kvaliteta zdravstvenog i obrazovnog sistema u prigradskim naseljima, a kao drastične primjere istakli su situaciju na područjima Zlatice i Doljana, gdje nedostaju ambulanta, dječji vrtić i osnovna škola.

„Ostajemo potpuno i jasno privrženi jedinstvu partije i za to ćemo se zalagati svim snagama“, poručeno je iz OO SNP-a Glavnog grada. 

Večerašnjoj sjednici prisustvovali su predsjednik SNP-a Srđan Milić i potpredsjednica Danijela Pavićević. 

Na sjednici su između ostalog razmatrana tekuća pitanja, kao što su Izvještaj o radu Izbornog savjeta, formiranje radnih tijela u sastavu ovog Odbora, realizacija zaključaka Glavnog odbora o formiranju Jedinstvene centralne baze podataka SNP-a, kao i aktuelna politička situacija.

Send this to a friend