Politika

SNP: Raspada se koalicija u Pljevljima

“Predsjednik Opštinskog odbora ove partije sa svojom poslaničkom pričom o ekološkim problemima, kao da nikad nije pogledao sa prozora sopstvene kuće i kao da nije i sam u dobroj mjeri doprinio katastrofalnom stanju u ovoj oblasti, kao dugogodišnji direktor jednog od najvećih zagađivača Pljevalja. Da ne bi zaostao iza njega, predsjednik Opštine skupio je hrabrosti da, nedavno, izjavi kako on ni po koju cijenu ne bi isključio struju Sportskoj dvorani i kako EPCG ima dvostruke aršine kada su u pitanju Pljevlja i Budva”, kazali su u SNP-u. 

Oni pitaju koji su to razlozi natjerali pomenutu gospodu da nevješto pred javnošću saopšte da su “otkrili toplu vodu“.

“Bilo bi naivno i pomisliti da je u pitanju njihovo podizanje garda prema politici centrale DPS-a u odnosu na Pljevlja. Takođe, nije u pitanju ni njihov povratak na stare staze kada su bili okoreli opozicionari svojoj sadašnjoj partiji”, ističu u SNP-u.

Dodaju da je istina negdje drugo čemu su Pljevljaci svjedoci od trenutka kada je koalicija na čijem su čelu njih dvojica preuzela lokalnu vlast.

“Pritisnuti brojnim problemima u funkcionisanju lokalne samouprave, sa teretom imperativa poštovanja koalicionog sporazuma sa Bošnjačkom partijom i SDP-om, obavezama zapošljavanja partijskih vojnika i onih kojima je DPS dužan još od referenduma i drugim problemima koji su sami stvorili, predsjednik OO DPS-a i predsjednik Opštine odlučili su se da pokušaju zaigrati na kartu populizma. Izjavljuju oni tako ono što znaju i čavke na pljevaljskom korzou, a prećutkuju suštinu i katastrofalno stanje u lokalnoj samoupravi na svim planovima. Prećutkuju oni i još jednu činjenicu, a to je nemogućnost opstanka koalicije koja bezuspješno pokušava da odglumi slogu, ozbiljnost i zajedničku posvećenost Pljevljima”, tvrde u SNP-u. 

Prema njihovim riječima, od te koalicije i zajedničkog pregnuća nije ostalo ništa.

“Ovo posebno nakon kongresa DPS-a i raspada SDP-a što su događaji koji su više nego najava skorih ne samo parlamentarnih, nego i lokalnih izbora. Šta više, nakon otpuštanja tridesetak privremeno zaposlenih partijskih kadrova SDP-a i Bošnjačke stranke iz organa lokalne uprave s pravom se može konstatovati da je “velikoj“ partijskoj ljubavi došao kraj i da je na pomolu razvod. Drugo se, naravno nije moglo ni očekivati kada se zna da je ta koalicija bila zasnovana na obmanama i vlastoljublju, a ne na iskrenoj želji da se život u ovoj sredini učini boljim i pristojim za život građana”, kazali su u SNP-u. 

Zbog svi ovih dešavanja, tvrde u SNP-u, je i isprazna priča DPS-a.

“Zbog svega toga je i gorepomenuta populistička retorika lokalnih čelnika DPS-a. Osjećaju oni da događaji koji predstoje nose za njih nepremostive prepreke i pitanja na koja nemaju odgovore. Zato pribjegavaju ispraznim pričama o tome kako su zabrinuti za ovaj grad u nadi da će im neko i ovaj put povjerovati i preći preko njihove lične i profesionalne neodgovornosti prema pitanjima koja su od vitalnog značaja za život poštenih i odgovornih ljudi u ovoj Opštini”, zaključuju u SNP-u

Send this to a friend