Politika

SNP: Sređivanje biračkih spiskova je prioritet

” Razgovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji, sa akcentom na pitanja vezana za proces obezbjeđenja praćenja i stvaranja uslova za fer i slobodne izbore”, navodi se u saopštenju.

Kvalitet biračkog spiska je, kako kažu, temeljni osnov za postojanje povjerenja u izborni proces zbog čega su i iznijeli konkretne i suštinske primjere neadekvatno vođenih izvornih registara u Ministarstvu unutrašnjih poslova iz kojih birački spisak generiše podatke. 

” Postoji veliki broj birača kojima su promijenjeni podaci po raznim osnovama,  (121.682) od trenutka preuzimanja nadležnosti MUP-a nad biračkim spiskom, zatim činjenica da u Crnoj Gori i dalje postoji 9.000 lica upisanih u birački spisak koji imaju stare dvodjelne i plastificirane lične karte, onda oko 1.500 lica koji nemaju nikakva dokumenta, i oko 9.549 lica koja imaju isključivo pasoš, a nije im dodijeljenja biometrijska, niti stara lična karta”, kazali su u saopštenju. 

Predstavnica Forin Ofisa ujedno je upoznata i sa planiranim aktivnostima ove partije na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima.   

 

Send this to a friend