Politika

SNP traži zakon o novoj vladi i održavanje izbora i referenduma

 

 

To se navodi u Polaznim osnovama za prevazilaženje duboke socio-ekonomske, institucionalne i političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora.

U SNP-u smatraju da nova vlada treba da ima samo jednog potpredsjednika koji će biti izabran na predlog političkih subjekata koji nijesu glasali za povjerenje Vladi.

SNP traži istovremeno održavanje prvih narednih parlamentarnih izbora i državnog referenduma o NATO-u, prenose Dan i Vijesti.

Polazne osnove dostavljene su političkim subjektima koji nijesu glasali za povjerenje Vladi, a potvrdili su učešće na parlamentarnom dijalogu zakazanom za danas.

„Neophodno je u Skupštini usvojiti pravni akt o formiranju nove vlade Crne Gore. Shodno tome, smatramo da ne treba potpisivati bilo kakav politički sporazum o „saradnji u Vladi“, već usvojiti zakon o Vladi“, navodi se u dokumentu SNP-a.

U novoj vladi, smatraju u SNP-u, opozicionim partijama treba da pripadnu Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zdravlja, kao i Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

 

Send this to a friend