Politika

SNP-u poručeno: Samo potpisnici Sporazuma mogu predlagati kandidate

Lideri Demosa, URE i SDP-a su, kako se navodi, ponudili SNP-u da predloži kandidata za jedno ministarsko mjesto.

Iz SNP-a je saopšteno da su predsjednik te stranke Srđan Milić i potpredsjednica Danijela Pavićević razgovarali danas o Vladi izbornog povjerenja sa predstavnicima Demosa, URE i SDP na sastanku koji je, kako su rekli iz SNP-a, trajao manje od sat vremena.

U SNP-u smatraju potrebnim upoznati javnost sa bitnim elementima današnjeg sastanka zbog, kako su naveli, proizvoljnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima o dužini trajanje tih razgovora.

“Lideri Demosa, URE i SDP saopštili su predstavnicima SNP-a da po njihovom tumačenju Sporazuma kandidate za funkcije potpredsjednika i ministara u Vladi izbornog povjerenja mogu predlagati samo partije koje su potpisale Sporazum. Oni su, nakon toga, SNP-u ponudili da predloži kandidata za jedno ministarsko mjesto“, kaže se u saopštenju SNP-a dostavljenom agenciji MINA.

Kako se navodi u saopštenju, činjenica da su prvi i drug stav, koji su predstavnicima SNP-a saopštili predstavnici Demosa, URE i SDP-a, u potpunoj koliziji jedan sa drugim, govori u prilog tome da „u pozadini priče moguće postoji nešto treće“.

Sjednica Glavnog odbora SNP-a sazvana je za sjutra u 15 sati.

Send this to a friend