Politika

Socijaldemokrate Mojkovca počele predizbornu kampanju

Za članove Predsjedništva su izabrani, pored predsjednika odbora Milana Popadića, Dušan Vukadinović, Vidoje Smolović, Darko Popadić, Davor Kljajević, Andrija Minić, Ivona Vuković i Todor Dulović. Za Ovom sekretara odbora izabran je Vidoje Smolović. 

Na sastanku je bilo više riječi o nastupajućim parlamentarnim izborima, a tim povodom formiran je i opštinski izborni štab čime je OO Socijaldemokrata Mojkovca i zvanično krenuo sa predizbornom kampanjom. SD Mojkovac će, u sklopu svojih aktivnosti, dati puni doprinos kako bi kampanja bila sadržajna i kako bi se  ostvarila komunikacija sa što većim brojem građana.

“Crna Gora mora razvijaiti brend “crnogorsko selo”. Živjeti na selu ne mora značiti “ostati primitivan i neobrazovan”. Da bi pojedinac donio odluku da ostane ili započne život na selu, država mora da mu obezbijedi adekvatan okvir koji će ga motivisati da donese tu odluku. To znači dostupnost infrastrukture, vode, struje, obrazovanih i zdravstvenih usluga. Tokom godine je neophodno organizovati eduko centre u većim ili grupi manjih sela u djelatnostima koje su interesantne za razvoj konkretno tog sela, osnivanje porodičnog biznisa i uvođenje tih djelatnosti u legalne tokove”, saopšteno je iz SD-a.

Socijaldemokrate smatraju da se bez ovoga ne može razmišljati o regionalnom razvoju. Vrijeme za nama pokazalo je da stvaranje velikih industrijskih centara nije jedino rješenje i šansa za razvoj Crne Gore.

Za Socijaldemokrate, primjena navedenih rješenja će biti i najefikasniji način za rješavanje problema iseljavanja, odnosno negativnih demografskih trendova, posebno izraženih u manje razvijenom sjevernom regionu.

Send this to a friend