Politika

Socijaldemokrate: Zabrinuti Lekić postao glasnogovornik Krivokapića

Oni reaguju na ocjenu lidera Demosa Miodraga Lekića koji je danas, između ostalog govorio o činjenici da je premijer Milo Đukanović zadržao dvojicu ministara Vujicu Lazovića i Ivana Brajovića.

“Politički je licemjerno da proziva dva ministra što su nakon napustanja partije koja je odustala od svojih izvornih programskih principa, zadržali funkcije za koje imaju puni legitimitet, kada je isto to i on sam učinio, napuštajući Demokratski front, pritom zadržavajući poslanički mandat”, smatraju Socijaldemokrate.

Kako dodaju, umjesto da prvo reaguje na javno izrugivanje sa njegovim likom i djelom od strane svojih bivših partijskih drugova, on se onako zabrinut nad sudbinom Ranka Krivokapića i njegove partije, ponaša kao njegov glasnogovornik, pokazujući da su redovne konsultacije njih dvojice, koje se intenzivno održavaju već neko vrijeme, ocigledno ostavile dubok trag. 

“Cijenimo da je, ponešen emocijama prema budućem koalicionom partneru, a nesuđenom u Podgorici, Lekić prenaglio i prerano reagovao, te da mu je bilo pametnije da i on, po uzoru na Krivokapića, sačeka odlazak Jensa Stoltenberga, pa da nakon toga zajednički sa Krivokapićem reaguje. Isto onako kako su zajednički planirali da čvrstim koalicionim zagrljajem nakon poslednjih lokalnih izbora prvo „usreće” Podgoricu, a nakon toga i čitavu Crnu Goru”, navode Socijaldemokrate.

Iako su ga, kako navode,  njegove bivše partijske kolege javno ponižavale na protestu aludirajući na njegovu neznavenost i neodlučnost, za Socijaldemokrate Crne Gore je kristalno jasna Lekićeva namjera da nas vrati u devedesete, ne znajući da je takva politika davno za nama i da joj je adekvatno mjesto jedino „pod šatorom”. 

 

Send this to a friend