Politika

Srđa Popović predsjednik Opštine Budva

Kandidati za predsjednika Opštine Budva bili su Srđa Popović ispred DPS-a i lider budvanskog SNP-a Veselin Marković.

Od 31 odbornika koliko ih je glasalo Popović je dobio 17 glasova, a Marković 12. 

Predsjednik Skuštine Opštine Budva Boro Lazović je nakon glasanja saopštio da je bilo 29 važećih i dva nevažeća listića.

Nakon što je položio zakletvu, Popović je obećao da neće iznevjeriti građane Budve i najavio rad punom parom.

„Obećavam da vas neću iznevjeriti i obećavam od sjutra ujutru mnogo više rada, discipline i odgovornosti za ono što je urađeno. Spreman sam da radim ako treba, ne osam, ne devet, nego i 15 sati dnevno, a to ću tražiti i od svog tima“, kazao je Popović.

Podsjećamo danas ranije šef budvanskog parlamenta Boro Lazović odredio je pauzu na samom početku zasijedanja SO Budva nakon što je opozicija tražila da se upozna sa biografijama predloženih kandidata za predsjednika Opštine.

Odbornici SDP-a koji su ušli u salu sa zakašnjenjem zatražili su proceduralno da se u dnevni red skupštinskog zasijedanja uvrsti i njihov prijedlog o, kako je kazao odbornik Radovan Radulović, skraćenju mandata lokalnog parlamenta.

Boro Lazović je kazao da to može biti uvršteno na prvoj narednoj sjednici.

Izbor predsjendika Opštine Budva uslijedio je nakon hapšenja Lazara Rađenovića i još 12 sadašnjih i bivših funkcionera zbog sumnje da slu zloupotrijebili službeni položaj i oštetili opštinski budžet za više od 10 miliona eura.

Prije dva dana su iz lokalnog SDP-a saopštili da neće podržati kandidata opozicije za prvog čovjeka Budve, ali je i potpredsjednik skupštine iz redova SDP-a Ljubomir Filipović najavio ostavku u slučaju izbora Srđe Popovića.

Send this to a friend