Politika

Štajnaker: Oland nije mislio na Crnu Goru, podrška Njemačke članstvu u NATO

Komentarišući izjavu francuskog predsjednika, Fransoa Olanda, da bi proširenje Alijanse trebalo zaustaviti, kazala je da smatra da on nije mislio da Crnu Goru.

Štajnaker je u razgovoru za Televiziju Crne Gore rekla da je Oland mislio na države koje su mnogo dalje u ispunjavanju standarda za članstvo.

“Ta izjava se nije odnosila na Crnu Goru već na druge države“, navela je ona.

Štajnaker tvrdi da bi članstvo Crne Gore doprinijelo stabilnosti u regionu.

“Njemačka se zalaže za članstvo Crne Gore u NATO-u. Prije svega, to je zadatak Crne Gore da ispuni sve uslove za to“, zaključila je Štajnaker.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

usli, ne usli u nato, isto cuusli, ne usli u nato, isto cu morat radit i ici svaki dan na posao. Tako da nikakve vajde ni za mene ni za 80 posto gradjana CG. Smijesno mi je samo sta Oland kaze da ce se zalagat da ne bude prosirenja u Nato i ja mu vjerujem a vrijeme ce pokazat ocemo… Više »

Maganik
Gost
Maganik

Hollande je svakako PRIJEHollande je svakako PRIJE svega mislio na Ukrajinu. Jer, on se protivi provociranju Rusa. Učlanjenje CG u NATO priča je koja traje i koja nije proizvela neke bitne nesuglasice NATO – Rusija. Čak i ako je mislio na CG, USA i Njemačka lako će ga uvjerit da CG nije problem, a da će pitanje učlanjenja Ukrajine ostavit… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Izgleda Oland prolupao, ne
Izgleda Oland prolupao, ne zna sta prica, bulazni, moraju da ga ispravljaju ambasadori drugih zemalja i lokalni politicari koji bolje znaju sta je on htio da kaze.

Send this to a friend