Politika

Stanić: Odgovorićemo DPS-u nakon posjete Stoltenberga

DPS je odbacio zahtjev SDP-a o smjeni potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo Vujice Lazovića i ministra pomorstva i saobraćaja Ivana Brajovića koji su napustili tu partiju, ocjenjujući da to ne bi bilo dobro u kontekstu očekivanja poziva za NATO.

Stanić je danas kazao da je SDP poslije više mjeseci primio odgovor DPS-a na zahtjev  Glavnog odbora SDP-a, kojim je traženo ispunjenje koalicionog sporazuma na osnovu kojeg je formirana 40. Vlada Crne Gore.

“U   obavezi  da  doprinesemo što stabilnijoj političkoj atmosferi u Crnoj Gori  u susret posjeti Generalnog sekretara NATO i Sjeverno-atlantskog savjeta, organi Socijaldemokratske partije će utvrditi svoje stavove na odgovor Predsjednika DPS-a po završetku ove posjete”, navodi se u kratkoj izjavi Stanića dostavljenoj medijima.

Posjeta Stoltenberga i ambasadora 28 država članica NATO-a zakazana je za 14. oktobar.

SDP je je krajem jula zatražio od Vlade da im se vrate mandati Lazovića i Brajovića koji su napustili tu partiju nakon Kongresa.

Predsjedništvo DPS-a smatra da su kadrovske promjene u Vladi nerealne jer se u decembru očekuje pozivnica za NATO, zbog čega izvršna vlast mora biti fokusirana na evroatlantske integracije.

Send this to a friend