Politika

Statis: Vijesti manipulišu jer smo im konkurencija

“Koliko su ova pisanja objektivna govore sljedeće lako provjerljive činjenice. Naime, protiv mene se ne vodi bilo kakav krivični postupak kako u ili van Sjedinjenih Američkih Država  Ni lično ni poslovno nijesam povezan sa slučajem koji se u SAD-u vodi protiv gospodina Paula Phua. U navedenom slučaju ja nijesam čak ni svjedok a još manje okrivljeni, što Vijesti indirektno žele dokazati” , navodi se u saopštenju dostavljenom CdM-u.

Prema njegovim riječima gospodin Paul je, kao što vjerovatno znate, moj prijatelj i nakon njegovog zadržavanja, komunicirao sam sa njim kao prijatelj, pri čemu je i Vlada SAD-a utvrdila da je ovaj slučaj sasvim nepovezan sa mojom ličnošću i sa mojim poslovanjima. 

“Šta više, sama Vlada SAD-a potvrdila je da  nijesam uključen u istragu i da ni u kom slučaju ne postoji potreba ili interes da sa mnom obave razgovor. Takođe, koliko je meni poznato, gospodin Phua nije osuđen ni za šta. Koliko je meni poznato, gospodin Phua nije osuđen ni za šta. Naprotiv, obavješten sam da je već jedan američki sudija presudio da dokazi protiv njega nisu legalno prikupljeni i samim tim su neprihvatljivi”, istakao je Statis. 

Petros Statis je poručio da su smiješne interpretacije o tome kako ima pristup Interpolovoj bazi kad je ta o kojoj govore Vijesti dostupna na internetu (www.interpol.int).

“Zato još jednom podsjećam na činjenicu da je Vijestima moja medijska grupa najveća konkurencija i da zato već četiri puta u desetak dana objavljuju neistine i falsifikovane informacije kojima apsolutno izvrću kontekst, manipulišu, pogrešno zaključuju, odnosno orkestrirano vode antikonkurentsku kampanju”, pojasnio je on.

Statis je istakao da mu Vijesti nijesu dozvolile da odgovori na bilo šta od iznesenih tvrdnji, nego su nakon objavljenog serijala neistina zatražili intervju. 

Međutim, Statis kaže da je sada kasno da ispravljaju grešku na taj način.

Osim toga Statis je posebno istakao da u ovom trenutku njegova grupa radno angažuje više od 500 ljudi u Crnoj Gori, te podsjeća one koji ga ovako nezakonito napadaju da zapravo napadaju i sve ove ljude koji rade u njegovim kompanijama.

“Imajući sve u vidu jasno je da Vijesti žele da me predstave negativno jer sam im glavni medijski konkurent. U životu nijesam bio ni pod kakvom istragom niti sam ikad osuđivan, a do sada sam trpio jako mnogo neistina o sebi iz ove medijske grupacije. Nijesam ih tužio niti vršio pritisak na njih bilo koje vrste. Međutim, sad ću iskoristiti svoje pravo da se branim svim dozvoljenim pravnim sredstvima”, rekao je Statis.

On smatra da ono što crnogorskoj javnosti treba da bude upitno u cijelom slučaju jeste zašto Vijesti ovoliko žestoko napadaju svog konkurenta preko takozvanog Centra za istraživačko novinarstvo koji su upravo oni formirali. 

“Zar nije logično da istraživanja sprovode u sklopu svojih medija a ne u sklopu fondacije? Upravo ovdje se radi o sumnjivim postupcima koje bi oni trebalo da objasne”, navodi Statis.

Ipak, kako je dodao sve to bi bio njihov problem da kao sredstvo ne koriste neistine i manipulacije protiv konkurencije što je zabranjeno zakonom.

“Na kraju, naglašavam da ovakvi potpuno nezakoniti napadi neće spriječiti moje planove da nastavim da investiram u ovu zemlju u oblasti medija i hotelskog biznisa”, zaključio je Statis.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegro 24
Gost
Montenegro 24

Vijesti su smijesne novine,…
Vijesti su smijesne novine,…

tutulin
Gost
tutulin

vijesti su jedno obicno
vijesti su jedno obicno medisko smece.on im je konkurencija,njegove su dnevne novine i pobjeda

montoya
Gost
montoya

E vala ako je najveci
E vala ako je najveci konkurent Vijestima Dan, neka se ugase…

Anonimni
Gost
Anonimni

Druže Petrose, pođi malo do
Druže Petrose, pođi malo do Podgorice da vidiš što ti se radi u banci!

Anonimni
Gost
Anonimni

Mene interesuje kako je ovaj
Mene interesuje kako je ovaj dobio državljanstvo CG?

Ze
Gost
Ze

Vjerujem im sve što pričaju o
Vjerujem im sve što pričaju o tebi, a tebi sve što pričaš o njima.

jednooki jack
Gost
jednooki jack

NE VERUJEM, MISKO KESADZIJA JE POSTEN !
NE VERUJEM, MISKO KESADZIJA JE POSTEN !

sizif
Gost
sizif

Ko je ovaj? Veli da je
Ko je ovaj? Veli da je najveći konkurent Vijestima…znači vlasnik je Dan-a.

Anonimni
Gost
Anonimni

Vijesti su dno, ali si mi i
Vijesti su dno, ali si mi i ti sumnjiv kad ti je prvi saradnik Predrag Drecun.

Send this to a friend