Politika

Stoltenberg: NATO će u decembru znati da cijeni napredak Crne Gore

Poruke podrške, priznanja za učinjeno, ali i podsticaji Crnoj Gori da nastavi u istom smjeru čule su se danas na ministarskoj konferenciji NATO-a u Briselu, prenosi Televizija Crne Gore. 

“Crna Gora ostvarila je značajan progres i dobro napreduje na putu ka NATO-u, nadam se da će ministri vanjskih poslova u decembru to i prepoznati”, kazao je  Stoltenberg na konferenciji za medije.

On je saopštio da Crna Gora napreduje i trenutno, kako dodaje,  to u Alijansi prepoznaju i priznaju.

“Posjetio sam Crnu Goru prije nekoliko mjeseci i lično sam se uvjerio u kojim oblastima napreduje, a to su sudstvo, vladavina prava, kao i reforme obavještajne agencije i vojske. Predstavnici NATO-a će posjetiti Crnu Goru naredne sedmice. Ja sada nijesam u mogućnosti da saopštim sve detalje posjete, bićemo gosti parlamenta, sa nestrpljenjem očekujem tu posjetu. To je inače dio pripreme za ministarski savjet, koji će se održati u decembru, kada ćemo donijeti odluku o pozivnici”, ističe generalni sekretar.

On nije mogao da precizira da li će naša država u decembru dobiti pozivnicu.

“Ranije smo saopštili da ćemo analizirati napredak Crne Gore i odlučiti o njenom budućem članstvu. Bilo bi pogrešno da sada dajem procjenu o odluci Savjeta. Limitiraću danas sebe i reći da Crna Gora napreduje i da će to biti prepoznato od strane ministara Alijanse”, zaključio je Stoltenberg.

Send this to a friend