Politika

Suhih: Front napravio samo saobraćajni kolaps

„Već smo kazali da je svrha “narodnih” protesta svima jasna i da je direktno usmjerena na zaustavljanje onoga što se, nakon neskrivene podrške koju ovih dana dobijamo sa svih relevantnih međunarodnih adresa, ne može zaustaviti, a to je dobijanje pozivnice za članstvo u NATO“, rekao je Suhih u razgovoru za Vikend novine.

On je naglasio da nije primjereno da većina građana Podgorice trpi zbog saobraćajnog kolapsa koji se pravi od za organizatore neočekivano malog broja simpatizera DF-a i njihovih lidera, pa je kako smatra potrebno prekinuti tu farsu.

„Nadam se da su organizatori dovoljno mudri da su unaprijed pripremili izlaznu strategiju, jer u suprotnom onaj ko nema alternative, u jednom momentu pod pritiskom može inicirati neprijatne događaje koje niko dobronamjeran ne želi“, istakao je Suhih.

Đorđe Suhih se nakon raskola u Socijaldemokratskoj partiji priklonio krilu Ivana Brajovića i pristupio Socijaldemokratama.Podsjećamo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem čelu je Suhihov bivši partijski kolega Raško Konjević, inače i potpredsjenik SDP-a, odbio da registruje SD.

Na pitanje da li će SD biti registrovana do Kongresa partije Suhih je odgovorio da se Socijaldemokrate Crne Gore po sili zakona već smatraju registrovanim, budući se po zakonu smatra da je upis u registar izvršen prvog radnog dana po isteku roka od 15 dana, shodno članu 15 stav 3 Zakona o političkim partijama, jer je sva potrebna dokumentacija uredno dostavljena. 

„Siguiran sam da će narednih dana to Upravni sud i potvrditi“, istakao je on.

Odgovarajući na pitanje da li mu smetaju kvalifikacije da je SD produžena ruka DPS-a

Suhih je rekao da mu takve kvalifikacije mi ne smetaju, jer elementarno nijesu tačne.

„Makar ja nemam potrebe da bilo kome dokazujem da nijesam ničija produžena ruka, a posebno ne DPS-a, jer sam dosadašnjom svojom političkom karijerom to nebrojeno puta dokazao. Isto važi i za moje kolege iz vrha Socijaldemokrata Crne Gore. Interesantno je da takve optužbe najčešće dolaze od onih koji su na predizbornim skupovima izražavali divljenje gospodinu Milu Đukanoviću, često prelazeći mjeru dobrog ukusa, zbog čega je, sigurni smo, i samom Đukanoviću zbog toga bilo neprijatno. Zato ne vidimo nikakvu potrebu da ikome, a posebno ne njima, odgovaramo na optužbe da smo mi produžena ruka DPS-a“, rekao je on.

 

Send this to a friend