Politika

Tahirović: Službenici da više znaju o NATO integracijama

Promocija priručnika “Integracija Crne Gore u NATO“, autora pukovnika docenta dr Mehmedina Tahirovića i kontraadmirala Slovenačke vojske Renata Petriča, održana je danas u Upravi za kadrove.

“Ovaj priručnik čitaocima omogućava sticanje adekvatne slike o NATO-u u savremenim uslovima i potrebama Crne Gore za uključenje u ovaj sistem kolektivne bezbjednosti”, rekao je Tahirović.

Direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković istakla je značaj edukacije državnih i lokalnih službenika o euroatlanskim integracijama Crne Gore koju uprava za kadrove u saradnji sa vladinim Komunikacionim timom realizuje od 2008.godine i koordinaciju pukovnika Tahirovića. Takođe, istakla je da je obuku na ovu temu do sada završilo 3500 službenika na državnom i lokalnom nivou.

Priručnik “Integracija Crne Gore u NATO“ ocjenila je izuzetno kvalitetnim i važnim za proces realizacije obuke. 

Profesorica Univerziteta Donja Gorica dr Olivera Injac naglasila je važnost izrade ovakvog rada doprinosu teoriji bezbjednosti i proširenju opsega istraživačke djelatnosti u ovoj oblasti. Posebno je govorila o mogućnostima boljeg sagledavanja značaja euroatlanskih integracija Crne Gore sa aspekta međunarodnih odnosa i nacionalne bezbjednosti.

Injac smatra da će ovo djelo znatno unaprijediti stepen znanja kako studentske populacije tako i šire javnosti o NATO integracijama Crne Gore.

Tokom Promocije ambasadori Njemačke, Mađarske iSlovenije istakli su da je izrada ovog priručnika veliki doprinos podizanja stepena znanja o NATO i povećanju podrške građana za uključenje Crne Gore u Sjevernoatlanski savez.ističući da “više znanja podrazumijeva manje zabluda“.

Send this to a friend