Politika

Tatažinjska: Crna Gora bliža članstvu u NATO nego ikad ranije

Tatažinjska je podsjetila da nema još puno vremena do donošenja odluke i da je zato od ključne važnosti da se nastavi sa naporima u dostizanju standarda potrebnih za punopravno članstvo u Alijansi.

Poljska, kako je dodala, snažno podržava članstvo Crne Gore u NATO-u, što je potvrdio i ministar vanjskih poslova te države Gregor Ščetina prilikom posjete Crnoj Gori.

“Naravno, odluku o članstvu moraju jednoglasno donijeti sve države članice NATO-a i tom prilikom će se uzeti u obzir nivo dostignutih kriterijuma za članstvo”, kazala je Tatažinjska Pobjedi.

Prema njenim riječima, nema još puno vremena do donošenja odluke. Zato je od ključne važnosti da se nastavi sa naporima u dostizanju standarda potrebnih za punopravno članstvo u Alijansi.

“Na kraju, ipak, sve zavisi od aktivnosti vlasti i društava u državama aspirantima i njihovih napora da se ostvare najbolji rezultati. Odluka će biti donijeta nakon detaljnog razmatranja spremnosti za pristupanje, na decembarskom ministarskom sastanku”, kazala je Tatažinjska.

Send this to a friend