Politika

Tusk sa Šarkićem: CG najbolje pripremljena

U razgovoru koji je uslijedio razmijenjena su mišljenja o evropskoj perspektivi Crne Gore i njenom napretku u integracijama. 

 Šarkić je izrazio posebnu zahvalnost Predsjedniku Tusku za njegovu ličnu podršku demokratskim stremljenjima Crne Gore, iskazanu i snažnim prijateljskim porukama na svečanoj proslavi desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti u Podgorici.

“S tim u vezi, ukazao je na naporan put koji je Crna Gora prešla, kako u susret nezavisnosti, tako i u periodu nakon obnove, i izrazio očekivanje nastavka podrške evropskih partnera u ostvarivanju naših strateških ciljeva”, saopšteno je iz MVPEI

Šarkić je podvukao posvećenost svih crnogorskih institucija da marljivo ispunjavaju obaveze iz evropske agende.

Tusk je ocijenio da se radi o značajnom vremenskom trenutku za Crnu Goru na oba integraciona kolosijeka.

“Uvažavajući napredak koji je Crna Gora ostvarila u dosadašnjem periodu, izrazio je očekivanje da je veliko finale evropskog puta blizu. U tom kontekstu, podvukao je da je Crna Gora najbolje pripremljena zemlja među kandidatima u integracionom procesu koji je veoma zahtijevan”, saopšteno je iz MVPEI.

 Predsjednik Evropskog savjeta je dodao da Crna Gora može da računa na njegovu ličnu podršku, te da je klub njenih prijatelja u Briselu veoma širok.

Send this to a friend