Politika

U Krakovu obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore

Iz Ministarstva vanskih poslova i evropskih integracija je saopšteno das u među zvanicama bili najviši predstavnici političkog, kulturnog, naučnog i javnog života grada Krakova, poljskih regiona, naše dijaspore i konzularnog kora. 

Goste su, pored domaćina, pozdravili ambasador Crne Gore u Varšavi Ramiz Bašić i vicevojvoda Malopoljskog vojvodstva Vojćeh Ščepanjak.

Tokom obilježava Dana nezavinsoti u Krakovu je istaknuto tradicionalno prijateljstvo dva naroda i sličnosti u pogledu borbi za slobodu i obnovu državnosti. 

To je ujedno, kako se ističe, bila prilika da se pored osvrta na istorijske činjenice, kao i pređeni put od devet godina, naglasi značaj saradnje dvije zemlje na planu evropskih i evroatlantskih integracija, pri čemu je apostrofirana uloga i intenzivna podrška Poljske naporima Crne Gore na tom planu. 

“U tim okvirima, odato je i priznanje počasnom konzulu Ruti za aktivan angažman i pokazanu inicijativnost na promociji Crne Gore u Poljskoj i jačanju bilateralne saradnje dvije zemlje. Istovremeno, predstavnici Grada Krakova počasnom konzulu uručili su zahvalnicu za podršku i donaciju djeci sa smetnjama u razvoju”, zaključeno je u saopštenju MVPEI.

Send this to a friend