Politika

Uehara: Vlada SAD-a nastavlja da daje podršku jačanju vladavine prava

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica primila je danas u zvaničnu posjetu ambasadorku Ueharu.

Povod sastanka je upoznavanje novoizabrane ambasadorke sa načinom funkcionisanja crnogorskog sudskog sistema i izazova koji slijede u tekućem procesu evroatlantskih integracija.

“Posebna pažnja posvećena je podršci Ambasade SAD u daljim aktivnostima sudske grane vlasti, edukaciji sudija kroz Centar za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije, primjeni novih zakonskih rješenja, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i potrebi očuvanja sudske nezavisnosti”, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Predsjednica Medenica je predočila ambasadorki Uehari napore Vrhovnog suda za dalje jačanje transparentnosti rada sudova kroz uvođenje audio snimanja završnih riječi tužilaca, branilaca i optuženih u predmetima koji su pod posebnom pozornošću javnosti, nedostatku prostornih kapaciteta za nesmetan rad sudova i potrebi obuka sudija o novim pojavnim oblicima kriminala.

Ambasadorka Uehara Crna Gora istakla je dosadašnju odličnu saradnju Ambasade SAD i Vrhovnog suda Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
da im prodje dan
Gost
da im prodje dan

Kako bi lijepo bilo kad bi
Kako bi lijepo bilo kad bi pisalo da je Vesna Medenica tom prilikom dobila dokumenta o aferi Telekom. To bi bio prakticni doprinos vladavini prava a ovako samo trle babe lan.

Send this to a friend