Politika

Uljarević: Krivokapić više nije Đukanovićev pouzdani partner

„Ako Ranko Krivokapić pobijedi, on će to iskoristiti da ojača svoju pregovaračku poziciju sa DPS-om, ali to ne znači i da će se dogovoriti, jer uvijek može da razgovara i sa opozicijom, što DPS čini nervoznim, čime se koalicija dovodi u -pitanje. U slučaju pobjede Ivana Brajovića, budućnost koalicije je daleko izvjesnija“, rekla je Uljarevićeva u intervjuu za Dan.

Prema njenim riječima SDP se već sada nalazi u izuzetno složenoj situaciji i na ivici izbornog cenzusa. „Kampanja za predsjednika pretvorila se u duboki sukob između dvije partijske opcije i prijeti da podijeli stranku, koja očito nema saglasnost oko daljeg strateškog puta.

Ako Krivokapić pobijedi, on će to iskoristiti da ojača svoju pregovaračku poziciju sa DPS-om, ali to ne znači i da će se dogovoriti, jer uvijek može da razgovara i sa opozicijom, što DPS čini nervoznim, čime se koalicija dovodi u pitanje. U slučaju Brajovićeve pobjede, budućnost koalicije je daleko izvjesnija“, istakla je Uljarevićeva.

Na pitanje da li misli li da je završen period saradnje između Krivokapića i Mila Đukanovića i da li vjeruje da opozicija može da računa na aktuelnog predsjednika SDP-a, bez obzira na to kako će proći na predstojećim stranačkim izborima Uljarević je kazala da je sigurno da Đukanović i Krivokapić ne dijele nekadašnju bliskost i da, u konačnom, Đukanović ne vidi više Krivokapića kao partnera na kojeg se može osloniti.

„Isto tako, i opozicija je imala svoj niz razočaranja u Krivokapića, dijelom zbog sopstvenih nerealnih očekivanja, a dijelom zbog činjenice da je Krivokapić, kad je ušao u tu vrstu dijaloga sa opozicijom, već imao poljuljanu moć u SDP-u, što je za njega bilo ograničavajuće. Ali, u politici nema ni vječnih prijatelja ni vječnih neprijatelja i dalja saradnja će zavisiti od procjene onog što sam Krivokapić može Da donese u smislu političke moći jednoj ili drugoj strani“, istakla je ona.

 

Send this to a friend