Politika

Upravni sud: Nataša Aćimović nezakonito izabrana, Radman: Otklonićemo nepravilnosti

Presudu kojom se usvaja tužba Građanskog saveza donijelo je Vijeće sudija sa predsjednicom Svetlanom Budisavljević.

Uvidom u presudu, do koje je došao Radio Jadran, obrazloženo je, pored ostalog, da tužioci osporavaju zakonitost skupštinske odluke. Predsjednik Skupštine je po hitnom postupku sazvao sjednicu, suprotno uslovima i propisima koji to regulišu.

“Uz predlog za izbor predsjednika Opštine Herceg Novi, sem naznake da je podnijet u ime izborne liste „Izbor“, nije priložen niti dat dokaz da je predloženi kandidat zaista kandidat te izborne liste, ili bilo koje druge izborne liste koja je na izborima ušla u Skupštinu opštine sa najmanje jednim mandatom. Izborom su prekršene odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine Herceg Novi”,  navodi se u obrazloženju.

Skupština opštine je u odgovoru na tužbu ostala pri osnovnoj odluci i ukazala da je izbor kandidata izvršen u predviđenoj proceduri, uz puno poštovanje propisa koji to regulišu, sa predlogom da Sud odbije tužbu kao neosnovanu. Predsjednica opštine, kao zainteresovano lice, nije dala odgovor.

Skupština opštine Herceg Novi primila je danas Odluku Upravnog suda, kojom se poništava Odluka o izboru predsjednice Opštine Nataše Aćimović.

“Cijeneći da je osporena Odluka poništena iz formalnih razloga, Skupština će u ponovljenom postupku otkloniti nepravilnosti, koje je Upravni sud utvrdio”, kazao je predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Andrija Radman.

 

Send this to a friend