Politika

Vicepremijer Milorad Vujović: Podržao bih koaliciju SDP, URA i Demos sa DF-om

“Ja sam nestranačka ličnost i meni je apsolutno, kao čovjeku koji želi promjene bitno da dođe do kvalitetnih promjena i što se mene lično tiče ne bih imao ništa protiv i podržao bih koaliciju SDP, URA i Demos-a sa Demokratskim frontom ako bi to dovelo do smjene vlasti. S tim da bi morali da se definišu odnosi u koaliciji koji su bitni za funkcionisanje vlasti u Crnoj Gori. Naše društvo treba mijenjati i treba puno uraditi na demokratizaciji crnogorskog društva. Mislim da je došlo vrijeme da se desi mirna tranzicija vlasti i da dođe do smjene Demokratske partije socijalista”, kazao je Vujović. 

On je istakao da je kompletirao tim saradnika sa kojima će pokušati, kako kaže, da stvori bolju, drugačiju i pravedniju Crnu Goru.

“Ako imate jasan motiv, a zaista imamo pravi motiv, uložićemo sve napore da dođemo do cilja. A cilj je, svakako, da se na jedan institucionalan način pokušaju spriječiti sve zloupotrebe državnih resursa u izborne svrhe”, kazao je Vujović.

Kako kaže, kad pominje “sve zloupotrebe”, tu prije svega misli na “zloupotrebe budžetskih sredstava u izborne svrhe, nepokretne i pokretne imovine Crne Gore”.

“Zatim, da se posebno posveti pažnja zapošljavanju u predizborne svhe. I, takođe, nekim oblicima propagande i korišćenja sredstava u te svrhe”, kazao je Vujović.

Send this to a friend