Politika

VIDEO: Lazović: Očekujem pobjedu Brajovića

On je danas novinarima, nakon otvaranja nove tehničke zgrade Telenora u Podgorici, kazao da ne očekuje cijepanje unutar SDP-a nakon Kongresa koji će se odžati 3. juna.

„Računam da će u svakom slučaju pobijediti socijaldemokratija“, kazao je Lazović.

Na pitanje da prokomentariše liderstvo Ranka  Krivokapića u SDP-u, i misli li da je loše radio, Lazović je odgovorio da je podrškom njegovog protivkandidata, Ivana Brajovića, sve rekao.

Odgovarajući na pitanje da li se kao visoki funkcioner SDP-a osječa kao kočnčar ekonomskog razvoja Crne Gore Lazović je rekao su u SDP-u zbog nekih loših investitora imali dodatni oprez, ali da u tome ne treba pretjerivati.

„Bez stranih investicija i bez ubrzanog i dinamičnog, i upotrijebio bih termin agresivnog, ekonomskog razvoja nema spasa Crnoj Gori. Svaki razvoj sa sobom nosi rizik i spremnost da se preduzme odgovornost. I mislim da mi u Crnoj Gori nemamo više podjele po partijskoj liniji po tom pitanju, nego da se na političkoj sceni razlikujemo kao pojedinci u pogledu toga što imamo one koji su za izgradnju autoputa, za modernizaciju željeznice, za proširenje aerodroma, za izgradnju hotelskih kapaciteta visoke kategorije. I imamo one sa druge strane koji iz kabineta besjede o moralu, pravdi i slobodi, ali što bi naš narod rekao od toga se ne živi“, kazao je on. 

On smatra da je neophodno da se Crna Gora okrene ubrzanom ekonomskom razvoju ili će, u protivnom, ostati u zapećku civilizacije i na periferiji Evropske unije EU.

„Nijesmo kočničari, neki od nas su i mašinovođe. Evo vidite, ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, je prihvatio svu odgovornost da vodi jedan od najvećih, ako ne i najvećih projekata, a to je autoput“, rekao je Lazović.

Na pitanje da li SDP ima konačan stav po pitanju tvrđave Mamule i njene turističke valorizacije, Lazović je rekao da treba vidjeti kako će se to pitanje razriješiti u parlamentu.

“Moj lični stav je da je tu napravljena jedna srećna kombinacija, odnosno dobra simbioza turističke valorizacije i zaštite istorijske i kulturne baštine. Mi u dugoročnom pogledu, a i prethodno vrijeme je pokazalo da je jedan istorijski spomenik doveden na rub devastacije, nijesmo imali dovoljno sredstava i kapaciteta da to spriječimo”, zaključio je Lazović.

Send this to a friend