Politika

VIDEO: Pajović: Oguglao sam na priče o tome ko je branio državu 90-ih

“Mojoj generaciji je toga dosta. Jer su na toj bazi oni danas vlasnici hotela, mlinova, a nekad su imali trafike i prodavali hljeb kad su časno radili svoj posao. To su oni koji su iz Kine naručivali crnogorske zastave za deset centi, a ovdje ih prodavali za šest, sedam eura, i tako zaradili milion i 200 hiljada eura”, kazao je Pajović.

On je poručio da dok je Pozitivne, crnogorskom Vladom neće upravljati medijski tajkuni i oni koji su potpuno izgubili politički kompas. 

“Ne može tako. Treba da mijenjamo stvari koje ne valjaju sa ovima koji tu jesu, a ne sa onima sa kojima promjena nema. U stvari, može da bude promjena samo u njihovim takulinima. Znamo kakvi su oni koji vladaju 27 godina. Još bolje znamo ove koji su 18 godina koristili sve benefite vlasti. Do te mjere da ni službene automobile ne umiju da vrate poslije silaska sa funkcije. I, kad siđeš sa funkcije trebaju ti tjelohranitelji, apanaže. Jesu li to političke promjene na bolje? Ne!“, istakao je on.

Pajović je naglasio da Pozitivna neće rušiti državu zbog animoziteta prema jednom čovjeku.

“Ne zato što smo beznadežno zaljubljeni u bilo koga, već zato što vjerujemo u mirne, demokratske promjene koje ovoj državi trebaju da bi krenula nabolje”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, Pozitivna Crna Gora je za jedan dan uradila više nego sva opozicija za 27 godina.

“Pozitivna Crna Gora će trajati dugo. Za četiri godine je pretprjerla mnogo toga ružnog i niskog. Ipak, mi smo za 24 sata uradili više nego svi oni koji su se trudili 27 godina. Da li likujem nad tim? Ne! Zato što sam i tih 27 godina želio političke promjene”, rekao je Pajović u Skupštini, uoči izbora Azre Jasavić za vicepremijerku.

“Mi danas kandidujemo ženu i vjerujemo da ćemo tako donijeti novu vrijednost, a ta vrijednost je patriotizam bez profita na zastavama i ukazivanje na stvari koje nijesu dobre”, rekao je on.

Kaže i da je Pozitivna u januaru, kada je uslovno podržala Vladu Mila Đukanovića, tada ponudila rješenja za sve što smo čuli u aferi Snimak, od zloupotrebe državnih resursa do biračkog spiska.

“Drugima smo omogućili da vrše tu kontrolu. Oni nijesu imali ni pameti ni snage da to sami urade”, ističe lider Pozitivne.

Kaže i da je Pozitivna spriječila makedonski scenario, na šta su jako ponosni.

“U Makednoji je bilo mrtvih, tamo je došla međunarodna zajednica. Makedonija je talac protektorata međunarodne zajednice. Mi ne mislimo da je u tome rješenje”, kaže Pajović.

Dodaje i da su EU i SAD kod nas uvijek dobrodošle, ali ističe da stvari u našoj kući mijenjamo mi sami.

“Neće da ih mijenja ni Vašington ni Brisel. Kao što vidite, nijesu ih ni mijenjali. Ne zato što smo im zabranili, nego zato što je to reper demokratije. Taj vazalni odnos, da tražite pomoć spolja, da idete da ogovarate sopstvenu državu i da rušite unutar sopstvene države, ne vlast već pojedince, to nije koncept 21. vijeka. Mi na to ne pristajemo”, navodi Pajović.

 

Send this to a friend