Politika

Vlada odlučila: Nastavljamo sa sankcijama Rusiji

Takođe, Vlada je danas usvojila Drugi izvještaj o realizaciji obaveza iz Akcionog plana za postepeno usklađivanje pravne tekovine EU i izgradnju neophodnih kapaciteta za implementaciju i sprovođenje pravne tekovine za Poglavlje 19 – Socijalna politika i zapošljavanje, mart 2016 – septembar 2016.

“Akcioni plan predstavlja početno mjerilo za otvaranje pregovora u poglavlju 19. kojim se na strateški način definišu mjere i rokovi za usklađivanje zakonodavstva i izgradnju neophodnih kapaciteta nadležnih institucija za implementaciju i sprovođenje evropske pravne tekovine. Shodno Programu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2015-2018, eksplicitan cilj Crne Gore je da preuzme i sprovede cjelokupnu pravnu tekovinu u oblasti socijalne politike i zapošljavanja do kraja 2018.godine”, piše u saopštenju Vlade.

Donijeta je i Uredba o vrstama ekstrakcionih rastvarača koji se mogu koristiti za preradu sirovina i hrane, kao i Uredba o načinu praćenja nivoa dioksina u hrani.

“Na današnjoj sjednici, Vlada je donijela i Akcioni plan za Nacionalnu strategiju za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbjednosti pacijenata 2017 – 2018. Ovim strateškim dokumentom promoviše se i poboljšava kvalitet zdravstvene zaštite i bezbjednosti pacijenata, obezbjeđuje kontinuirano usavršavanje u skladu sa tehnološkim napretkom nauke i medicine, etičkim i stručnim načelima zdravstvene profesije”, dodaje se u saopštenju.

Donijet je i Akcioni plan za ishranu 2017- 2018 kojim se sublimiraju preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za evropski region u pogledu ishrane i bezbjednosti hrane. Vodeći principi su unapređenje zdravlja, smanjenje zdravstvene nejednakosti i jačanje javnog zdravlja. Predložena rješenja, između ostalog, sadrže niz aktivnosti usmjerenih prema djeci školskog uzrasta i vaspitno-obrazovnim ustanovama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Digla
Gost
Digla

zaba nogu … Kakav je ovo
zaba nogu … Kakav je ovo nadrealizam, zaboga? Toliko su utripovali da stvarno misle … Sto je, necemo Im vise dati na nase more? Ili da Im ukinemo suve smokve? Imamo mi jos toga sto ce ih potresti …

Anonimni
Gost
Anonimni

Avganistan he he he he
Avganistan he he he he

Anonimni
Gost
Anonimni

Vojnik sa ružnim imenom, idi
Vojnik sa ružnim imenom, idi čovječe setaj malo, uživaj u prirodi i obavezno 30 dana bez politike, šljive i gusala junačkih i biće ti bolje garant.

Pravda i interes CG
Gost
Pravda i interes CG

Samo vodimo racuna o pravdi i
Samo vodimo racuna o pravdi i o našem interesu i o interesu država koji pokazuju da im je naš interes bitan. Kao što je jedan čitaoc napisao ranije “više ne nijemo TUDJE bitke no samo svoje”. Slažem se.

Anonimni
Gost
Anonimni

Da ima vlade pozvali bi
Da ima vlade pozvali bi ministra na razgovore zbog najgrubljeg uplitanja u unutrasnje stvari u vrijeme izbora I prekinuli diplomatske odnose sa najvecim teroristima, ali nasa vlada radi kako I’m kazu oni koji nam nikad nista dobro ne ucinise.

Anonimni
Gost
Anonimni

Crna Goro, crna li si! Posle
Crna Goro, crna li si! Posle napada na Dubrovnik, najveca moralna mrlja u istoriji! Jednog dana cete se i vi sto podrzavate ovo kajati, ako imate imalo savjesti! Do tada lupajte minuse/pluseve

gagi
Gost
gagi

Da pomognerm ovom Vojnik sa
Da pomognerm ovom Vojnik sa ruzni… Prjatelju,dobro bi ti bilo da ides malo da ODMARAS GLAVU,jer ce ti explodirati od pameti,a to je veoma opasno.

Vojnik sa ružnim imenom
Gost
Vojnik sa ružnim imenom

Kakve Sankcije…Ja bi’ da im
Kakve Sankcije…Ja bi’ da im se objavi ..RAT’…Jeli..’što mislite?…Nego dje’ da ih 300,000000 Rusa Sahranimo?!!…

Tachkica
Gost
Tachkica

Ovo je bilo ocekivano. Ovo je
Ovo je bilo ocekivano. Ovo je zapravo mudar potez Vlade jedne male zemlje koja svoje nacionalne interese stavlja na prvo mjesto.

Tashko
Gost
Tashko

Ovo je bilo za ocekivati. CG
Ovo je bilo za ocekivati. CG mora i hoce da stiti svoje interese bez obzira na sve.

Janica
Gost
Janica

Treba da shvatimo da jedino
Treba da shvatimo da jedino samima sebi mozemo pomoci i da nece Rusija biti uz nas kada nam bude najpotrebnije. Kao sto nikada i nije bila. To nasa Vlada odlicno zna, odatle i ovakvi potezi, koje ce neko kritikovati, a koji su zapravo za svaku pohvalu.

Anonimni
Gost
Anonimni

he he ne maže se ni NATO
he he ne maže se ni NATO

Anonimni
Gost
Anonimni

To je nesto sto je sasvim oce
To je nesto sto je sasvim ocekivano da se uradi i Vlada vec nakon izbora otpocinje epohu ispravnim odlukama

Takica
Gost
Takica

Crna Gora treba da radi ono
Crna Gora treba da radi ono sto je iskljucivo u njenom interesu. To nasa Vlada i prepoznaje i za to je treba pohvaliti.

Anonimni
Gost
Anonimni

Apsolutna opravdanost Vladine
Apsolutna opravdanost Vladine odluke koja korijene vuce iz godina prije

Milan_PG
Gost
Milan_PG

Mi moramo svoje interese
Mi moramo svoje interese cuvati bez obzira na sve. Ne interesuje nas Rusija niti njeni stavovi. Zavrsili smo sa tudjim bitkama jednom za svagda. Pa neka Rusija sama cuva svoje interese, a na CG neka vise ne racuna.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ukoliko Vlada smatra za ispra
Ukoliko Vlada smatra za ispravno, navodeci razloge u tekstu iznad, razumijemo

Anonimni
Gost
Anonimni

nato da rata ne bude,??????
nato da rata ne bude,?????? koji apsurd !!!!!!

Anonimni
Gost
Anonimni

BRAVO, CRNA GORA MORA ČUVAT S
BRAVO, CRNA GORA MORA ČUVAT SVOJE INTERESE…NATO…eu nije bitan tamo su siromasnije zemlje no cg…NATO da RATA ne.bude??

Anonimni
Gost
Anonimni

specijalna vijest iz rusije
specijalna vijest iz rusije-gradjani rusije,pripremite se na glad,crna gora uvela sankcije-

Anonimni
Gost
Anonimni

Gladni su Rusi i bez sankcija
Gladni su Rusi i bez sankcija i sa sankcijama, prosjecna plata u Rusiji je ispod 400e majstore, admiral kuznjecov se ne moze na hleb namazat.

Send this to a friend