Politika

Vlada osudila incidente u Skupštini

Vlada Crne Gore ocijenila je na početku današnje sjednice da jučerašnji događaji u Skupštine Crne Gore predstavljaju razlog za ozbiljnu zabrinutost zbog agresivnog i nasilničkog ponašanja dijela poslanika opozicije i generalno podrivanja integriteta Skupštine kao zakonodavne vlasti.

“Ne samo da je riječ o nedopustivnom ponašanju predstavnika građana, već smo svjedoci primjene nasilja, napada i prijetnji, demonstracije sile i niza uvreda uključujući i uvrede upućene na nacionalnoj i vjerskoj osnovi kolegama poslanicima u Parlamentu. Poslanici nijesu dobili mandat da fizički napadaju kolege i primjenom sile ostvaruju svoje političke ciljeve”, ističu u Vladi.

Vlada osuđuje jučerašnji događaj i ističe da je Parlament mjesto u kojem treba njegovati toleranciju, pravo na drugačije mišljenje i različit politički stav, mjesto na kojem se donose zakoni i gdje treba da počiva vladavina prava, a ne samovoljna anarhija dijela poslanika opozicije.

“Scene koje je vidjela cijela crnogorska javnost jasno upućuju na evidentno nasilničko ponašanje”, istakli su oni.

Vlada očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo preduzme sve mjere iz svoje zakonske nadležnosti i brzom i efikasnom istragom procesuira sve učesnike jučerasnjih napada na poslanike, i na taj način zaštiti integritet Skupštine kao zakonodavne vlasti u Crnoj Gori, kao i svakog njenog poslanika lično.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hellena
Gost
Hellena

DF se koristi bukom i nasiljem svaki put kad nemaju sta konkretno da kazu , nego tom halabukom koju naprave pokusavaju da zamaskiraju sve svoje intelektualne sposobnosti .

Ana
Gost
Ana

Stankovicu sram te bilo ..pravo si podredio politici pod cijim prtiskom ??? Do prije tri dana davao si punu podrsku Katnicu kad jehpsio sofera a sad nema kurazi da uhapsis ove krvoloke a Katnica kao prvog saradnika poperi na nos..bravo !!!

Goran
Gost
Goran

Knezevic juce sa suncanim naocaramo se seta u holu Skupstine ?? Zar je to primjereno ?? Kad bih ga sreo nedje tacno bih ga pitao jesi li smio tako kad si bio na sastancima po Moskvi ?

Igor
Gost
Igor

Nasilje je nedopustivo i kao takvo je kaznjivo ,i za to sam da se donese zakon o kaznjavanju svakog ko napravi prestupe u ponasanju u drzavnim institucijama , jer zna se kako se treba ponasati u parlamentu a kako na ulici !

DIjana
Gost
DIjana

Opozicionari ne znaju za znacenje pojma demokrarija , tolerancija , parlament , jer da znaju ne bi se onako ponasali.

jasmin
Gost
jasmin

Namjerno se ponasaju ovako kako bi svijetu predstavili da je politicka situacija u CG kako oni kazu nestabilna. Ovo je za svaku osudu, oni su sramota.

Lidijaa
Gost
Lidijaa

Zakon terba da svakoga ko je vikao primijeniti , jer cemu je vrijeme tome je i vakat !

zeljko
Gost
zeljko

Ovakvo ponasanje ne dolikuje ljudima koji sjede u Parlamentu i koji treba da predstavljaju one koji su ih glasali. Stvarno bruka!

Doris
Gost
Doris

Sve do juce politicai iz DF-a nijesu se priblizavali Skupstini i svojim ponasanjem su odavali utisak da ih je bas briga za poslanicka mjesta, sve dok juce Branko nije poceo da vice iz sveg mozda kako je on poslanik , sad se sjetio da je to , a dje je posle 16.oktobra ?? Sta poslanik je samo onda kada njima… Više »

marija89
Gost
marija89

Scene koje smo juce vidjeli su za svaku osudu. Ne daj Boze da nas oni predstavljaju, kakva bi to sramota bila.

aco
Gost
aco

Ovo se desilo je velika sramota. Sram ih bilo.

Mishko
Gost
Mishko

Obezbijedjenje skupstine pod hitno smijeniti jer su dozvolili DF huliganima da vrsljaju po SKUPSTINI CRNE GORE.

aco
Gost
aco

Parlament je mjesto gdje se njeguje demokratija, oni koji to ne znaju ne zasluzuju ni da budu tamo.

n567
Gost
n567

Ovakvo ponasanje je nedopustivo, vrijeme da se ozbiljno pozabavimo ovim pitanjem i da suzbijemo nasilnicko ponasanje ovih ljudi.

Olga
Gost
Olga

Ne podrzavam ovakvo ponasenje ovih zena kao sto i ne podrzavam ovaj zakon jer uopste ne podstice nas mlade majke. Nego novac primaju zene bez dana staza. Glupost.

Todor
Gost
Todor

Scene koje je juce javnost Crne Gore imala priliku da vidi su za osudu , jer ono sto je opozicija pokazala dovoljno govori o njima i o njihivim odnosu prema crnogorksim institucijama , jer sta god da se desi mora se znati kako se u ulazi u Skpstinu i koje ponasanje je primjereno !

markic
Gost
markic

Bilo bi stvarno dobro da se vise ozbiljno reaguje da se suzbije ovakvo ponasanje. Ovo je totalna ludost.

lAGANO
Gost
lAGANO

A BICETE KANJENJI!

kardinal
Gost
kardinal

Kad je ovakvo ponasanje u Skpustini, sto ocekivsti na drugim mjestima?

Kobe
Gost
Kobe

Vise bi zaista bilo vrijeme da Vrhovno tuzilastvo preduzme neke mjere u suzbijanju ovog ponasanja

MAKARENA
Gost
MAKARENA

Zamislite da nas jedan Branko Radulovic ili Milan Knezevic predstavljaju u svijetu? zamislite da dozivimo tu sramotu?

mikix
Gost
mikix

Zamislio, ….. 🙁

poaro
Gost
poaro

Nasilnicko ponasanje je za svaki vid osude.. i ne samo to, onakav govor mrznje prema covjeku druge vjeroispovijesti.. Nikad nece biti vlast definitivno !

Cile
Gost
Cile

Ono sto se juce desilo je bruka i sramota!

hristina
Gost
hristina

Mene samo interesuje da li oni vise imaju obraza da se obrate narodu ?? kako ce da im vjeruju? kako da ih podrze kad ono rade?

Sanja
Gost
Sanja

Nazalost, i oni takvi imaju nekog ko za njih glasa, a razlog je sto ti sto glasaju nisu nista kulturniji, ni pametniji od njih. Hvala Bogu, pa su u manjini.

krejzi
Gost
krejzi

Sramno je ono sto su uradili juce, da li se pitaju oce li imati glasaca uopste vise?

jastucnica
Gost
jastucnica

Ne znam do kad planiraju da se na onakav nacin ophode prema institucijama i prema poslanicima.. Sramno.

estupida
Gost
estupida

Ono je za svaku osudu ! neka ih je sramota sta su uradili i na kakav su nacin juce reagovali..

gledna
Gost
gledna

Onakav nacin upada u Skupstinu, onakav govor, rjecnik i sve sto smo vidjeli je previse bezobrazno, vulgarno i nevaspitano.. drugacije nismo ocekivali od celnika DF-a.

Send this to a friend