Politika

Vlada utvrdila Prijedlog zakona o upravnoj inspekciji

“Donošenjem zakona unaprijediće se nivo zakonitosti, stručnosti i kvaliteta u rješavanju upravnih predmeta i ojačati uloga upravne inspekcije u sprovođenju inspekcijskog nadzora nad primjenom zakona i propisa u oblastima državne uprave, službeničkog sistema, upravnog postupanja, lokalne samouprave, biračkih spiskova i dr“, obasnili su u Vladi.

Nastavljajući prioritetne aktivnosti koje treba da omoguće dinamičniji ekonomski rast, Vlada je, na prijedlog resornih ministarstava, usvojila razvojne mjere iz oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i informacionog društva. 

“Njihovo donošenje predviđeno je nedavno usvojenim Programom ekonomskih reformi za Crnu Goru 2015-2017, a kreirane su tako da direktno utiču na rast konkurentnosti crnogorske ekonomije i podizanje kvaliteta života građana“, objašnjavaju u Vladi.

Vlada je dala saglasnost na Izmjene i dopune Godišnjeg plana Investiciono razvojnog fonda Crne Gore za 2015. godinu.

“Na sjednici je naglašeno da Fond svoju poslovnu politiku treba da vodi do nivoa održivog poslovanja, u funkciji u realizacije razvojnih projekata. Shodno tome, IRF će voditi kamatnu politiku kojom će obezbijediti pokriće troškova svog poslovanja i na taj način doprinijeće dodatnom smanjenju kamatne stope, polazeći od uslova pod kojima će obezbijediti sredstva na međunaridnom tržištu kapitala“, kazali su u Vladi. 

Kako su dodali, planirano je preduzimanje konkretnih mjera u cilju razvoja preduzetništva, podrške razvoju turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenja saradnje sa bankama i subvencionisanje kamata za projekte za koje Vlada utvrdi da predstavljaju prioritet ekonomskog razvoja.

Vlada je usvojila Informaciju o razlozima hitne adaptacije Internog i Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice Bijelo Polje. 

“Tim povodom zadužena je Direkcija javnih radova da, iz sredstava kapitalnog budžeta za 2015. godinu, obezbijedi 85.000 eura za rekonstrukciju objekta i zamjenu kompletnog bolničkog inventara“, kazali su u Vladi.

Vlada je donijela i Rješenje o razrješenju Nebojše Kaluđerovića dužnosti savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore za vanjsku politiku, zbog prelaska na novu dužnost.

Send this to a friend