Politika

Vlahović o izjavi Olanda: Nema opravdanja za inerciju i čekanje

Vlahović je dodao da diplomatija, po svim linijama, treba da bude maksimalno angažovana i predana zadatku koji ima istorijsko značenje i važnost.

“Za inerciju i čekanje što će i kako o ovim stvarima javno reći premijer nema opravdanja. Ovo posebno važi za one koji su neposredno zaduženi za ova pitanja, počev od ministra i nacionalnog koordinatora za NATO”, rekao je Vlahović za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, izjavu francuskog predsjednika treba sagledavati i tumačiti u kontekstu tekućih pregovora sa Rusijom, a vezano za tragičnu ratnu krizu u Ukrajini.

“Angažman kancelarke Merkel i predsjednika Olanda, u tom smislu, pokazuje da pokušaj zaustavljanja tog rata i kreiranje održivog dogovora sa Moskvom predstavljaju apsolutni prioritet evropske diplomatije u ovom trenutku. Poruka javnosti poslije susreta sa Stoltenbergom se može tumačiti i kao svojevrsni signal administraciji predsjednika Putina”, naglasio je Vlahović.

On smatra da Olandova izjava i ona američkog državnog sekretara Džona Kerija da se i Crna Gora nalazi “na liniji vatre” u konfliktu između Moskve i Vašingtona nijesu povezane, niti međusobno surprotstavljene.

“Pregovori sa Rusijom su delikatni i kompleksni. Kerijeva izjava je eksplicitna i direktna, jer postoje razlozi za to. Olandova formulacija nije eksplicitna, niti je detaljna za što takođe postoji jasna logika”, rekao je predsjednik Cdu-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Jedna od prvih prodanih dusa
Jedna od prvih prodanih dusa na nasoj politickoj sceni.

Anonimni
Gost
Anonimni

Vlahovic spocitava
Vlahovic spocitava predsjedniku Francuske Olandu. Oland se vec preznojio u tri vode. Komedija, Tragedija.

RisTo
Gost
RisTo

Ne peglaj VLAHoviĆu!
Ne peglaj VLAHoviĆu!

Vuk
Gost
Vuk

Oland je dokazani slabic,
Oland je dokazani slabic, koji u Francuskoj ima oko 20% podrske naroda za njegovu politiku. Tako da on nije vazan faktor. Njemci su najmocniji i najvazniji(kao uvijek) i oni mogu da proguraju ovo bez problema. Fokus treba da je na Njemackoj a ne na strokavom Olandu!

Send this to a friend