Politika

Vojinović: DPS koristi mjesne zajednice kao svoje mini izborne štabove

Ona je pozvala vlasti u Glavnom gradu da najhitnije pristupe realizaciji obaveze izbora rukovodstava mjesnih zajednica u skladu sa novom Odlukom o mjesnim zajednicama.

“Podsjećamo da je Glavni grad godinama kasnio sa usvajanjem nove odluke o mjesnim zajednicama. Zbog toga je u okviru parlamentarnog dijaloga o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, koji je pokrenuo predsjednik SDP-a, zatraženo hitno usvajanje odluke o mjesnim zajednicama i time ispunjavanje jasne zakonske obaveze. Nakon što je uslijed političkog pritiska opozicionih učesnika Parlamentarnog dijaloga Glavni grad, nakon godina odugovlačenja, konačno usvojio odluku, sada imamo novi vid opstrukcije ovog procesa u dijelu odlaganja njene primjene”, ističe Vojinović. 

Prema njenim riječima, SDP-u je potpuno jasno da su i ove opstrukcije DPS-a usmjerene ka samo jednom cilju – onemogućavanju uspostavljanja adekvatne infrastrukture koja će omogućiti fer i slobodne izbore.

“SDP posebno upozorava javnost da su aktivnosti DPS u Glavnom gradu bile pod posebnom lupom i u posljednjem Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori u kojem je navedeno da je DPS na lokalnim izborima u Podgorici 2014. godine kupovao lične karte. Imajući sve ovo u vidu SDP Podgorica će sa posebnom pažnjom pratiti aktivnosti gradskih vlasti u narednom periodu do parlamentarnih izbora, jer bi eventualne izborne zloupotrebe u skoro trećini Crne Gore definitivno srušile ionako krhko povjerenje u demokratski izborni proces”, konstatovala je Vojinović. 

 

 

 

Send this to a friend