Politika

Vojska položila sve ispita na putu ka EU

Kako je navela u svojoj čestitci, Vojska baštini svijetlu i slavnu istoriju crnogorskih boraca za slobodu, koji su svojim nesebičnim požrtvovanjem postavili temelje crnogorskoj državi.

“Njihova vjekovna borba, koja je davala svijetli putokaz generacijama crnogorskih rodoljuba i danas predstavlja inspiraciju svakom pripadniku Vojske Crne Gore. Ona predstavlja onaj segment crnogorskog društva čiji su razvoj, nivo obučenosti i implementacije reformi najdirektnije uticali na stepen spremnosti Crne Gore koji, ubijeđena sam, garantuje skorašnji poziv za prijem u NATO Alijansu, prioritetni cilj crnogorske spoljne politike”, istakla je Pejanović Đurišić. 

Prema njenim riječima, svojom posvećenošću u izvršavanju svih zadatih obaveza, pripadnici Vojske Crne Gore pokazuju zrelost i profesionalizam, kakvi se očekuju od pripadnika modernih oružanih snaga.

“Naše misli danas su posebno usmjerene ka onima koji su daleko od svoje domovine i od svojih porodica, doprinoseći kroz mirovne misije održanju mira u svijetu. Njima Crna Gora, Vojska Crne Gore i Ministarstvo na čijem sam čelu duguje posebnu zahvalnost, uz želju da nam se vrate obogaćeni za jedno veliko radno i životno iskustvo”, napomenula je ona, uz konstataciju da će poziv za članstvo u NATO predstavljati novu, istorijsku afirmaciju Crne Gore i njene Vojske.

 

           

Send this to a friend