Politika

Vučurović: Odlukom Ustavnog suda omogućava se falsifikovanje potpisa

Portparol Nove Jovan Vučurović smatra da to nema nema nikakve veze sa slobodnim izborima već samo sa mogućnošću da stranke falsifikuju potpise podrške koji im omogućavaju kandidovanje na izborima. 

“Jasno je da ovaj režim ne može bez izbornih prevara i krađa, to je njegova priroda i karakter”, kaže se u saopštenju Vučurovića.

On je podsjetio da niko nije odgovarao zbog falsifikovanja potpisa podrške za bilo koju listu, baš zbog toga što je interes Demokratske partije socijalista (DPS) da se usitnjava opoziciono biračko tijelo, prenosi Mina.

“Poznato je da su se falsifikovani potpisi koristili i za pokušaj prevođenja srpskog naroda u nacionalnu manjinu, po mjeri DPS-a”, kazao je Vučurović.

On cijeni da je odredba zakona koju je ukinuo Ustavni sud predstavljala normalno rješenje za zaustavljanje kriminalnih radnji falsifikovanja potpisa građana, jer su stranke koje rade za DPS, a predstavljaju se kao opozicione, pa čak i nacionalne, po pravilu dobijale manje glasova nego potpisa koje su prijavljivali. 

“Ovaj teški udar na izborni zakon je samo još jedan dokaz da sa protestima treba nastaviti, a da se nova parlamentarna većina, koja će se konstituisati nakon prvih pravičnih izbora, mora pozabaviti i prirodom, karakterom i sastavom Ustavnog suda koji donosi ovako štetne odluke ne držeći do vlastitog dostojanstva i pozicije, nego njegovi pojedini članovi otvoreno rade za interese šefa režima i izvršne vlasti”, zaključio je Vučurović.

Send this to a friend