Politika

Vučurović: Vlast istorijske saveznike predstavlja kao neprijatelje

“Situacija u kojoj se Crna Gora nalazi nakon pozivnice koju je uputio NATO, je veoma ozbiljna i bilo bi krajnje neodgovorno i opasno isključiti građane iz direktnog odlučivanja o ovoj važnoj temi. Mi imamo na sceni pokušaj da se Crnoj Gori, silom bahatog i kriminalnog režima i bez ijednog ozbiljnog argumenta, promijeni njena istorijska i duhovna vertikala. Taj projekat u sebi sadrži elemente izdaje i ima anticrnogorski karakter, jer se od istorijskih saveznika pokušava stvoriti slika da su nam neprijatelji, a od onih koji su više puta okupirali Crnu Goru, a neki je samo prije 17 godina teško bombardovali, se žele napraviti prijatelji”, kazao je Vučurović.

Crna Gora, poručuje on, treba da sarađuje sa svima.

“Ali ne smijemo lagati druge i sami sebe, već da poštujemo stečena iskustva kada su u pitanju istorijska savezništva i prijateljstva. Ključni problem NATO integracija u Crnoj Gori je ovdašnja marionetska vlast, koja je ucijenjena i pritisnuta od pojedinih NATO centara da radi za njihove interese ne osvrćući se na potrebe, želje i interese vlastitih građana. Odluka o pristupanju ovom ofanzivnom vojnom savezu je u direktnoj suprotnosti sa našom civilizacijskom pripadnošću a vrlo brzo nam može nanijeti takve štetne posledice koje mogu dovesti u pitanje i naš opstanak na prostoru današnje Crne Gore”, tvrdi Vučurović.

Prema njegovim riječima, slobodan i pošten referendum o ovom pitanju je potpuni garant mira i stabilnosti.

“Nama je jasno da bi lokalna agentura NATO-a, koja se lažno predstavlja kao demokratski izabrana vlast, željela da se nekako pobjegne od činjenice da nas je taj vojni savez nedavno ubijao. Upravo, zbog tog “bliskog dodira’’ iz 1999. godine kada smo imali vremena da dobro upoznamo “prijateljstvo” NATO-a, najmanje dvije trećine građana Crne Gore se protivi namjeri da se ova zemlja na prevaran način tamo ugura. Slobodan i pošten referendum o ovom pitanju je potpuni garant mira i stabilnosti, a tako učinjeni izbor odluku većine građana čini punovažnom i prihvatljivom svima u Crnoj Gori”, zaključio je Vučurović.

Send this to a friend