Politika

Vujanović: Crnoj Gori važna podrška Italije

Vujanović je konstatovao da je članstvo u NATO značajno za Crnu Goru, ali i da je veliki doprinos regionalnoj stabilnosti koja u kontinuitetu stvara obavezu očuvanja i unapređenja. 

“Ocijenio je da bi članstvo Crne Gore u NATO bilo vrijedno i za NATO Alijansu, koja bi nastavljajući politiku proširenja pokazala Međunarodnoj zajednici da svoje integracione ciljeve ostvaruje u proširenoj državnoj porodici. Takođe je saopštio zadovoljstvo bilateralnim odnosima, ocjenjujući da postoji prostor za proširenje i nastavak inače veoma dobrih ekonomskih partnerstava”, navodi se u saopštenju.

Gentiloni je konstatovao da je Crna Gora odgovoran partner evropskih integracija i da je u NATO integracijama pokazala punu posvećenost članstvu. 

“Istakao je da će Italija i dalje snažno podržavati NATO integracije Crne Gore, smatrajući da je NATO savez najbolji model za borbu protiv terorizma i vjerskog ekstremizma, koji je problem ukupne međunarodne zajednice”, stoji u saopštenju.

Gentiloni se saglasio da su bilateralni odnosi dvije države bliski i prijateljski i da je zajednički interes njihovo dalje unapređenje.

 

Send this to a friend