Politika

Vujanović: Mugošina misija u Sloveniji šansa za nova partnerstva

On je u razgovoru sa Mugošom ocijenio da postoji širok prostor za dalju saradnju Crne Gore i Slovenije.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ocijenio da su odnosi Crne Gore i Slovenije tradicionalno bliski, sadržajnim i intenzivni, prenosi MINA.

„Postoji širok prostor za dalju saradnju, posebno u oblasti ekonomije, a ambasadorska misija šansa je za stvaranje novih partnerstava i unapređenje postojećih“, kaže se u saopštenju.

Vujanović je, kako se dodaje, kazao Mugoši da, diplomatskom misijom u Sloveniji, afirmiše stavove Crne Gore za politiku intenzivne regionalne saradnje i sadržajnih bilateralnih odnosa.

Mugoša je poručio da će se posvetiti daljem intenziviranju, sadržajne, saradnje Crne Gore i Slovenije.

Predsjednik države je u razgovoru sa šefom Misije Crne Gore pri Savjetu Evrope (SE) Božidarkom Krunić, potvrdio privrženost Crne Gore poštovanju najvećih standarda SE.

“Vujanović iskazao je visoko poštovanje za podršku i pomoć Savjetu Evrope Crnoj Gori, kao i za visoke ocjene njenog napretka koje su dovele do ukidanja monitoring misije i pristupanja konstituitivnom dijalogu”, kaže se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović je istakao očekivanje će Crna Gora i nadalje uspješno afirmisati vrijednosti demokratije i ljudskih prava kao njenih temeljnih opredjeljenja.

Krunić je saopštila je da će biti posvećena daljem intenziviranju angažmana Crne Gore u SE, prezentirajući plan svoga rada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Firma se zove Metropolis.
Firma se zove Metropolis.

JOVETA L.
Gost
JOVETA L.

Filip Veseli je mislio na M.M
Filip Veseli je mislio na M.M. Mugosu, a ne na DR.

Anonimni
Gost
Anonimni

Javna je tajna da je Mugi
Javna je tajna da je Mugi suvlasnik frme koja ima bilborde u PG zajedno sa izvjesnim Borisom Kovačem koji je naš počasni konzul u SLO. U Centralnom registru proivrednih subjekata 4 firme se vode na Miomira Mugošu.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nije suvlasnik nego vlasnik.
Nije suvlasnik nego vlasnik.

acika
Gost
acika

Oce li poveES ove svoje
Oce li poveES ove svoje preduzimace da naprave Ljubljanu starijom i ljepsom?

Anonimni
Gost
Anonimni

Danas u društvu komentarišemo
Danas u društvu komentarišemo Mugošu, Sloveniju, šamar, kad vele da Miljan nije ništa bolji. Bavi se reketom od 20% koji uzima od ljudi koji otvaraju kafiće i restorane. Volio bih da je ovo trač, mada je izgleda malo vjerovatno.

englez
Gost
englez

Svaki Fićo svoga dobrog momka ima
Svaki Fićo svoga dobrog momka ima

svi smo mi filip
Gost
svi smo mi filip

Morade li časti ti
Morade li časti ti

pi
Gost
pi

Sprdnja
Sprdnja

Ekrem Vujanovic
Gost
Ekrem Vujanovic

Dje si pobro.
Dje si pobro.

ON
Gost
ON

Da, slovenci su jedva
Da, slovenci su jedva dočekali da sklapaju aranžmane sa njim. Gospodine pjesjedniče, pogjedajte mojim vas kako su ga dočekali i šta su o njemu slovenci pisali kada je stigao. Najbolje je da se opet neko vjijeme ne pojavljujete i nastavite da odmajate glas.

Send this to a friend