Politika

Vujanović primio akreditivna pisma tri ambasadora

„Vujanović je iskazao zadovoljstvo odnosima sa Argentinom, konstatujući da je otvaranje ambasade Crne Gore u Argentini najbolji pokazatelj značaja koji Crna Gora pridaje saradnji sa ovom latino-američkom državom“, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Vujanović je naveo da je zadovoljan posjetom guvernera provincije Ćako Horhea Kapitanića, čije crnogorsko porijeklo i vezanost za Crnu Goru je obezbijedilo da ova provincija, u kojoj je najveći broj iseljenika iz Crne Gore, uspostavi dobru komunikaciju sa Crnom Gorom, prenosi agencija Mina. 

Vujanović je primio i akreditivna pisma ambasadora Laosa Phoukhao Phommavongsa. Tim povodom, kazao je da aktivnošću Vlada i privrednih komora treba provjeriti mogućnosti ekonomske saradnje, zbog čega bi trebalo zaključiti odgovarajuće međudržavne ugovore.

„Phommavongs se saglasio da je neophodno da dvije države utvrde kakve su mogućnosti saradnje i da na temeljima zajedničkog interesa uspostave ekonomske odnose“, kaže se u saopštenju.

Vujanović je iskazao zadovoljstvo njegovom zvaničnom posjetom Jordanu, te primio i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Jordana, Favaza Al Eitana.

Predsjednik Crne Gore objasnio je da postoje široke mogućnosti za saradnju dvije države, kroz izražena intresovanja jordanskih kompanija za investiranje u Crnu Goru i partnerstvo sa njom.

Al Eitan je zaključio da su zvanična posjeta predsjednika, ministarske posjete i posjeta predsjednika parlamenta obezbijedile dobru osnovu za saradnju dvije države, konstatujući da će u svojoj diplomatskoj misiji učiniti sve da se ti odnosi unaprijede.

Send this to a friend