Politika

Vujović: DPS i Žugić da dogovore šta je javno ili tajno

Kako objašnjava u saopštenju, kada je tražio  dostavljanje dokumentacije o dodjeli imovine javnim funkcionerima  rečeno mu je da mogu samo izvršiti uvid u dokumentaciju i to samo on, ne čak ni njegovi savjetnici. 

“Kada sam imenovan na funkciju potpredsjednika Vlade, objašnjeno nam je i dostavljen nam je dokument na kojem piše da se dokumenti s oznakom „interno“ ne mogu uzeti, kopirati niti objavljivati, već da mogu samo da „izvršim uvid“. Gospodin Bošković je u odgovoru na naš zahtjev za dostavljanjem tog dokumenta naveo da uvid mogu izvršiti, što znači da je dokument označen stepenom tajnosti. Pa bih zamolio DPS opservatore da se ne bave neargumentovanim kritikama onoga što  ja radim već da se međusobno usaglase jer dodjela stanova od preko dva miliona eura Vladinim funkcionerima i stambeni krediti u iznosu od milion eura nije nešto što treba da se zataškava“, navodi Vujović.

Kako dodaje, javnost Crne Gore treba da zna da nema para za elementarne životne potrebe, za liječenje i školovanje djece, zato što funkcioneri dobijaju ili kako gospodin Žugić reče kupuju stanove po povoljnim uslovima.

“Moram dodati da sam nestranačka ličnost tako da me ne interesuje nikakva kampanja, a oni koji rade sa mnom odlično znaju da je priča o našim zloupotrebama prazna priča. Prošlo je, s namjerom, mnogo vremena od početka pregovora do potpisivanja Sporazuma, tako da ne sumnjam da su gospoda iz DPS rezultate svojih velikih apetita sakrili onako kako samo oni umiju da kriju tragove prljavih radnji, korupcije i loših privatizacija. Ne najavljujem ništa veliko, ali ne sumnjam da ćemo to pronaći“, zaključuje Vujović.

                                                                                       

 

Send this to a friend