Politika

Vujović: Đukanović neće uslišiti zahtjev SDP-a o smjeni ministara

“Nije realno očekivati da će odgovor DPS-a na zahtjeve SDP-a da smijeni aktuelne ministre Ivana Brajovića i Vujicu Lazovića biti povoljan po partiju Ranka Krivokapića. DPS je u pojedinim crnogorskim opštinama u koaliciji sa krilom SDP-a koje je iz članstva istupilo sa Brajovićem, a problem prije konačne odluke o smjeni jeste i eventualni poziv Crnoj Gori da pristupi NATO-u za šta je potrebna stabilna vlada“, ocijenio je politički analitičar Zlatko Vujović.

Krivokapić nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a nije konkretno odgovorio na pitanje da li će pokrenuti pitanje nepovjerenja Vladi ukoliko DPS ne odgovori na zahtjeve partije na čijem je čelu onako kako bi željeli.

“Eventualni potez na rušenju Vlade, destabilizaciji bi od onoga koji bi tako nešto izazvao, doveo bi ga u neugodnu situaciju kada govorimo o paktima, s obzirom da je Krivokapiću veoma stalo šta o njemu misle određene zapadne adrese. Nije za očekivati da on ide ka nekom radikalnom potezu”, smatra Vujović.

On je istakao da u ovoj, za koaliciju DPS-SDP komplikovanu situaciju, nije realno očekivati izbore.

“Izbori neće biti skoro, nego će se ovakva situacija rastezati i glavnim akterima koji odlučuju o tome ko ima većinu u crnogorskom parlamentu ne odgovara u ovom trenutku održavanje izbora”, dodao je Vujović.

Podsjećamo, Glavni odbor SDP-a je na sjednici Glavog odbora zatražio smjenu aktuelnih ministara saobraćaja i informacionih tehnologija, Ivana Brajovića i Vujucu Lazovića, pozivajući se na koalicioni sporazum. SDP zahtijeva da njihovi bivši članovi vrate mandat.

Send this to a friend