Politika

Vukčević: Koncept korupcionog razvoja DPS-a u Podgorici i Budvi je identičan

Kako tvrdi, politička korupcija kojom je DPS nedavno zarobio i državni Parlament svoje početke je imala u Skupštini Glavnog rada.

“Svi se sjećaju kupovine odbornika i to u više saziva gradskog Parlamenta, uz pomoć koje je DPS namicao većinu i time rušio izbornu volju građana Podgorice. SDP Podgorice, u kontekstu najnovijeg dokumentovanja DPS političke korupcije u Budvi koja je plaćena skupim stanovima, skreće pažnju na istu praksu koju je zapravo izumio vrh DPS u Glavnom gradu”, ističe Vukčević. 

Prema njenim riječima, razlika je možda samo u tajmingu pravosudnog dokazivanja ovih korupcionaških afera. Šefovi organizovanih kriminalnih grupa iz DPS vrha u Budvi su već privedeni pravdi i vraćaju otete milione, dok se u Podgorici očekuje identičan epilog.

“Ono što je u Budvi afera Zavala, Košljun, TQ Plaza i ostale , to je u Podgorici afera Carine, Bazar, poklanjanje KAP-ovog zemljišta i mnoge druge. Kada se bude razmotalo klupko korupcionaških afera u Glavnom gradu, a to vrijeme se neumitno bliži, tada će biti još očigledniji i vidljiviji koncept ekonomskog razvoja koji nam nudi DPS. SDP-u je čast što je sve vrijeme bio protiv takvog “razvoja“ kojim su se punili privatni dzepovi ali je prava nevolja za DPS nastupila onog trenuitka kada se njihovoj razvojnoj filozofiji suprotstavilo drzavno Tuzilaštvo”, konstatovala je Vukčević. 

 

 

Send this to a friend