Politika

Vuletić: Oni koji su htjeli da razbiju PUPI radili po instrukcijama Krivokapića

U Podgorici je danas, u prisustvu 113 delegata iz čitave Crne Gore, održana vanredna Skupština Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore. Skupštinu je u ime stranke penzionera, invalida i socijalne pravde pozdravio potpredsjednik Miloje Šestović, a u ime partija koje čine DF skupu su prisustvovali Emilo Labudović, Koča Pavlović, Milun Zogović, Nebojša Jušković, Janko Vučinić. 

Predsjednik PUPI-ja Vojo Vuletić saopštio je razloge održavanja vanredne Skupštine. Objasnio je kako je došlo do ujedinjenja PUPI sa Vijećem penzionera DF-a i stvorena nova jedinstvena partija, a delegate upoznao i sa motivima grupe nekadašnjih funkcionera njegove stranke, na čelu sa Momirom Joksimovićem, da, kako je rekao, pokušaju da razbiju tu partiju i DF. 

“Sve je počelo poslije sastanka koji je ta grupa održala sa čelnicima Demosa, a kulminiralo je 30. decembra prošle godine, kada je, bez znanja i prisustva predsjednika partije, održana neka sjednica GO, kojom je predsjedavao Momir Joksimović. Na tom sastanku je isfabrikovana ostavka predsjednika i Momir Joksimović “izabran” za novog predsjednika PUPI, sa jasnom namjerom da partiju izvuče iz DF-a i priđe Demosu”, kazao je Vuletić.   

On je istakao da su oni koji su pokušali da razbiju PUPI radili po instrukcijama Ranka Krivokapića i onih koji danas pregovaraju sa režimom koji je opljačkao i uništio Crnu Goru. 

“U pozadini te akcije je namjera da se oslabi DF i opstruiraju protesti kao jedini način da se dođe do pada vlade Mila Đukanovića, formiranja prelazne vlade i organizovanja prvih pravičnih i demokratskih izbora. Međutim, ova današnja skupština je pokazala da je propao plan režimskih mešetara, a posebno je pokazala našu odlučnost da se, u okviru DF, borimo za smjenu aktuelnog režima koji je od penzionera i invalida napravio građane drugog reda”, rekao je predsjednik PUPI. 

Na Skupštini je usvojen novi Statut partije i izabrano rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Vojom Vuletićem, potpredsjednicima dr Ivom Đurišićem, prof. dr Šefketom Krcićem i penzionisanim pukovnikom Dragutinom Tiodorovićem. Takođe, izabrano je Predsjedništvo i Glavni odbor PUPI. 

“Skupština PUPI je donijela odluku da se iz evidencije članstva partije izbrišu Momir Joksimović i ostali koji su, zajedno sa njim, vanstatutarno djelovali i raznim manipulacijama i lažima radili na razbijanju partije. Takođe, proglašene su ništavnim sve sjednice, kao i odluke GO koje je, bez znanja i prisustva predsjednika partije, donosila grupa koju predvodi Momir Joksimović”, saopšteno je iz te stranke.

Send this to a friend